Østfold flyttebyrå

 • Mange nye fjes i Sjømannskirken i Torrevieja Ingvild og Håkon Håker er godt i gang med forskjellige oppgaver ved kirken på La Siesta. Søndag er det innsettelsesgudstjeneste klokken 17.

Mange nye fjes i Sjømannskirken i Torrevieja

Sjømannskirken på La Siesta i Torrevieja er startet opp for sesongen. Og med den nye sesongen er det mange nye fjes i staben - og flere kommer.

TORREVEIJA

Søndag 8. september er det gudstjeneste med innsettelse av både ny sjømannsprest/kapellan og nytt vertskap klokken 17. Det er prest Tone Marit Håland Dyrkolbotn (28) fra Austrheim utenfor Bergen som overtar overtar Arnfinn Eng som flyttet hjem igjen til Norge for å begynne som prest i Ris i Oslo i sommer. 

Les også: Nå takker Pål av

Håland Dyrkolbotn har vært sokneprest i Masfjorden noen år og har mye allsidig erfaring tross sin unge alder. Hun har med seg ektefelle Anna Osland Øvretveit (26), som er prosessingeniør i Nordsjøen. Den jobben fortsetter hun i ved siden av å være mye med som frivillig i kirken.

Nytt vertskap i kirken er Ingvild Henden Håker (57) og Håkon Flaten Håker (58). De kommer fra Sjømannskirken i Rotterdam etter tre år der. Ingvild er opprinnelig fra Voss og Håkon er fra Oppdal. Ingvild har lang fartstid som lærer i videregående skole. Håkon er bonde og kirkemusiker, og blir noe vertskap, men mest kirkemusiker og kulturarbeider. 

Ekteparet har vært gift i 33 år og har fem barn i alderen 20 til 32 år. 
– Etter studier i Oslo flyttet de til min hjemgård i Oppdal, og drev med melkeproduksjon i 27 år, forteller Håkon Flaten Håker. 

– Ingvild har arbeidet på Oppdal videregående skole med helse- og sosialfag, og jeg har jobbet som organist i tillegg til gårdsdriften. Da ungene ble store og flyttet hjemmefra bestemte vi oss for å prøve noe helt nytt i livet. Sjømannskirken dukket opp som et spennende alternativ, og vi fikk engasjement først som sommervikarer i Okpo i Sør-Korea og de siste tre årene har vi arbeidet ved Sjømannskirken i Rotterdam i Nederland. Det har vært tre spennende, morsomme og lærerike år som diakonale medarbeidere.

– I Rotterdam har jeg jobbet med ansvar for barn og ungdom i tillegg til husvakter og kjøkkenarbeid. I Torrevieja gleder jeg meg til å ha en jobb der jeg får ansvar for kjøkkenet og matlaging, men også til å jobbe sammen med frivillige og staben. Vi ser fram til vertskapsjobben i en kirke som jeg har hørt så mye positivt om, sier Ingvild Henden Håker.

Håkon sin hovedoppgave har vært å besøke norske sjøfolk langs kysten i Nederland.
– Jeg har kjørt mange mil, truffet mange trivelige sjøfolk, og har fått godt innblikk i det maritime, sier han.

Førsteinntrykket til ekteparet er ensidig positivt.

– Det er første gang vi er på Costa Blanca og vi føler oss veldig godt mottatt. Sammen med hyggelige mennesker er kirkebygget praktisk, det skal bli lett å jobbe her, sier Håken og smiler.

– Og så gleder vi oss så klart til å få bo og jobbe i idylliske og vakre omgivelser. Vi er turmennesker og ser fram til å sjekke ut mulighetene både til fots og på sykkel. Godt klima er heller ingen ulempe, avslutter Ingvild.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no