Østfold flyttebyrå

 • Mener myggplagen kunne ha blitt stoppet tidligere Maud Karlsson er oppgitt over at det alltid tar sånn tid før Torrevieja kommune får bukt med myggen, og hevder at de ikke tar problemet seriøst nok.

Mener myggplagen kunne ha blitt stoppet tidligere

Maud Karlsson klandrer Torrevieja kommune etter mygginvasjonen og mener den burde vært unødvendig.

TORREVIEJA

Mange har nok fått med seg det kraftige regnet den siste uken i august som har ført til mygginvasjon over det meste av Torrevieja. Siden forrige helg og frem til torsdag 14. september har selskapet Compañía de Tratamientos Levante sprayet over det meste av byen i håp om å sette en stopper for myggplagen.

Maud Karlsson som bor på Torreta III er ikke helt fornøyd med hvordan kommunen gjennomfører tiltaket. Hun mener at det tar for lang tid og at de burde startet langt tidligere.

– Når man vet på forhånd at det er ventet mye regn, hvorfor får ikke kommunen noen til å spraye før regnet kommer? Jeg synes det er viktig at de får tatt eggene før de klekkes. Jeg tror en av årsakene til at ting tar tid her på Torreta III er at vi er en gammel urbanisasjon. Derfor blir vi nedprioritert. Jeg krever bare det de andre får, så jeg håper kommunen tar litt mer hensyn. Det er jo vi som sliter mest med myggen, forteller Karlsson.

Ut på tur i Spania? Leiebil får du her - søk blant en rekke selskaper - gratis norsk servicetelefon

Hun kan fortelle at de begynte å spraye på lørdag, og at hun merket bedring med en gang. Hittil har de sprayet to ganger.

– Et par mygg hører jo Spania til, men etter nedbørsmengdene som kom, har det vært tusentalls. Jeg overdriver ikke når jeg sier at det har vært så store svermer at man nesten ikke ser noe. Jeg håper de sprayer en ekstra gang for sikkerhets skyld.

Hun er bekymret for hundene siden noen mygg bærer med seg Leishmaniasis, som er en parasittsykdom. Hun hadde en redningshund for noen år siden som døde av sykdommen.

– Han hadde den allerede i blodet da jeg adopterte han. Han gikk på medisin for å holde sykdommen i sjakk, og det gikk greit med han i flere år, men en fredag ble han veldig syk. Organene begynte å kollapse. Det er en sykdom som er veldig vanskelig å behandle, så tirsdagen etterpå døde han, sier hun alvorlig.

Karlsson er redd for at hennes nåværende hund «Chloe» skal få sykdommen, så hun dro til Pets World for å snakke med en veterinær. Han fortalte at det var mange hundeeiere som hadde vært innom. De var redde og urolige for at hunden deres hadde blitt smittet.

– Jeg skal tilbake dit igjen i morgen. Da skal jeg ta med «Chloe» slik at veterinæren kan undersøke henne. Jeg krysser fingrene for at alt er greit, avslutter hun.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no