Østfold flyttebyrå

 • Mener skolen bryter loven Kristin Tennebø Holslag og foreldrene til barna ved Colegio Público Racó de L'Albir fikk seg en stor overraskelse da det nye skoleåret startet og de oppdaget at språkprogrammet som ble innført i vår ikke ble respektert. Trebarnsmoren har hatt flere samtaler med journalister fra den spanske pressen de siste par ukene angående saken.

Mener skolen bryter loven

Foreldre fortviler - respekterer ikke avtalt språkprogram.

ALBIR

Foreldrene ved Colegio Público Racó de L'Albir fikk seg en ubehagelig overraskelse da barna nylig skulle starte det nye skoleåret.

Det var en opprømt Kristin Tennebø Holslag som ringte Vikingposten i mai i vår for å opplyse om at barna som studerer på Colegio Público Racó de L'Albir ville kunne fortsette å studere på spansk, og ikke på valensiansk, som venstrepolitikerne i Valencia hadde pålagt dem å gjøre.

– Vi ble enormt glade for det hadde vært en lang og vanskelig kamp. Vi kunne knapt tro det da vi fikk beskjed om at skolen ville fortsette med det samme nivået på spansklinjen som før, altså 44 prosent valensiansk, 44 prosent spansk og 12 prosent engelsk. Det er viktig at barna som vokser opp i Spania snakker godt spansk. Mine barn er født her, og vil nok i fremtiden velge å studere på et spansk universitet. Nå kunne de gjøre det.

Les også: Kristin vant språkstrid etter tøff kamp

Overraskelsen var stor da det nye skoleåret startet nå i høst, og det viste seg at ting ikke ble som avtalt.

– De hadde for eksempel tatt bort en time matematikk i 1. og 2. klasse og satt opp samtalepraksis på valensiansk, og leseboken i spansktimen var plutselig på valensiansk. 24 av 25 foreldre har undertegnet et protestskriv og har hatt et møte med direksjonen på skolen, som nekter å høre på oss. Dette er imot loven og deres eget etablerte språkprogram som er godkjent av regjeringen i Valencia, så dette er helt uforståelig.

Hun legger til:
– Å ta vekk friheten til barn å kunne velge utdanningsspråk i skolesystemet og påtvinge noe som faktisk ingen er interessert i, er helt uakseptabelt. Mine barn har nå supplerende undervisning i norsk for å forberede dem på norsk skole til neste år, om det blir nødvendig. For når både politikerne og skolen bryter lovene, hva står man igjen med da?

Tennebø Holslag gir ikke opp og har nå bestilt leseboka til sin sønn på spansk, og kommer til å si fra til læreren at det blir hans lesebok i år.

– Jeg gir ikke opp og vil forsette å gå ut i media med alt som skjer. Når man har kjempet aktivt så lenge er det vanskelig å gi opp nå. Journalister og statsråd ringer meg, og det føles godt, og jeg håper at de vil kunne gjøre noe med saken, selv om det ser vanskelig ut. Jeg krysser fingrene for at andre politiske partier som per dags dato sitter i opposisjonen vinner valget i juni til neste år. På denne måten kan vi sikre at barna våre får den undervisningen de har krav på og ikke faller utenfor det spanske systemet, noe som vil gi dem store problemer om de ønsker å studere ved spanske universitet når den dagen kommer.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no