Østfold flyttebyrå

 • Mener vannstrøm kan ha forårsaket boligkollapsen

Mener vannstrøm kan ha forårsaket boligkollapsen

Forsikringsselskap klager på at de nektes adgang til ulykkesstedet i Orihuela Costa av kommunen hvor to hus kollapset.

ORIHUELA COSTA

En underjordisk vannstrøm som førte til at husene ble stående i «løse luften» uten fundament, kan være årsaken til boligkollapsen i calle Limón i urbanisasjon Laguna III på Orihuela Costa.

Dette er de første tankene takstfolk fra forsikringsselskapet har gjort seg etter å ha vært på stedet, skriver Informacion.

De foreløpige undersøkelsene fra forsikringsselskapet peker i retning av at en strøm av vann under de to husene som kollapset har ført vekk jordmasse fra stedet. Det er foreløpig ikke kjent hvor vannet kommer fra, men vannstrømmen også kalt geologisk vasking på fagspråket, kan ha ført vannet i en strøm under husets konstruksjon.

Det kan ha resultert i at deler av huset har stått i «løse luften» etter at jorden under fundamentet har forsvunnet. Vekten av boligen har da til slutt medført en kollaps. 

Dette er kun en foreløpig hypotese fra forsikringsselskapet, som ved flere anledninger har bedt om tillatelse til å undersøke ulykkesstedet, noe Orihuela kommune så langt har nektet dem.

Selskapet sier at det for dem er nødvendig å undersøke området nærmere for vite hva som har skjedd og for å gjøre en grundigere skadevurdering enn det som er gjort så langt. 

Byråd Rafael Almagro (PP) sier at forsikringsselskapet ikke slipper til før kommunens teknikere er ferdige med sine undersøkelser.

De foreløpige undersøkelsene utelukker fullstendig at ulykken har noe å gjøre med påståtte oppussingsarbeider eller påbygg på en av boligene. Påstanden om at ulovlige arbeider på en av boligene skulle ha ført til kollapsen har heller ikke hatt støtte blant boligeksperter på Orihuela Costa.

De har sett det meste  av merkelig bygging langs kysten, men aldri hørt om at en bolig og naboboligen kollapser på grunn av ulovlig innvendig oppussingsarbeid. 

Både ordfører Emilio Bascuñana (PP)  og beboere i nabolaget, var raskt ute med å  antyde at ulovlige oppussingsarbeider kunne være årsaken til kollapsen, en teori ekspertene nå nærmest utelukker. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no