Østfold flyttebyrå

 • Middelhavsdietten forebygger diabetes

Middelhavsdietten forebygger diabetes

En studie hevder at en diett rik på olivenolje, nøtter, grønnsaker, frukt, fisk og rødvin forebygger sykdommen diabetes type 2.

MADRID

Den gunstige effekten av middelhavsdietten i forebygging av hjerteinfarkt og blodpropp i hjernen ble nylig offentliggjort og er nå utvidet til også å gjelde forebygging av diabetes type 2.

Et nettverk av spanske forskere ledet av professor i forebyggende medisin ved Universitetet i Navarra, Miguel Ángel Martínez González, har nylig publisert en klinisk studie av 3541 menn og kvinner i alderen 55 - 80 år med høy kardiovaskulær risiko.

Les også: Halvparten dropper middelhavskosten

Studien viser at et kosttilskudd rik på olivenolje, nøtter, grønnsaker, frukt, fisk og rødvin med et begrenset inntak av rødt kjøtt og sukkerholdige desserter gir 30 prosent reduksjon i risikoen for å utvikle diabetes type 2.

Denne reduksjonen i risiko ble observert ved kombinasjon av to grupper som ble tildelt middelhavsdietter supplert med ekstra virgin olivenolje eller nøtter sammenlignet mot en kontrollgruppe som fulgte en lavfett diett.

Studien ble gjennomført i en periode på fire år supplert med intervjuer av de deltagende. Mosjonsprogram ble ikke benyttet.

– Vi visste at vi kunne forebygge diabetes intensivt ved å forandre på livsstil gjennom vekttap ved å redusere det totale kaloriforbruket og ved hjelp av trening. Men dette er første gang at en studie viser at det er mulig å gjøre det bare ved å endre kosten, uten å kutte kalorier eller trene. Dessuten er dette mulig også for eldre mennesker, sier professor Martínez -González.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no