Østfold flyttebyrå

 • – Miljømessig dårskap å bygge 7500 boliger nær Torrevieja-lagunen

– Miljømessig dårskap å bygge 7500 boliger nær Torrevieja-lagunen

Miljøorganisasjon mener halvparten av området som ble omregulert for utbygging egentlig var skogsområder.

TORREVIEJA

Foreningen som engasjerer seg i vernet av våtmarksområdene sør i provinsen, Amigos de los Humedales del Sur de Alicante (AHSA), protesterer kraftig på byggingen av 7 500 boliger i området ved La Mata- og Torrevieja-lagunene.

Sist sommer ga Servicio de Gestión de Espacios Naturales, som har ansvaret for de vernede naturområdene i Valencia-regionen, positiv tilbakemelding på planene om gigantutbyggingen, skriver Informacion.

Dette reagerer vennene av våtmarksområdene på.

– Regionsmyndighetene bidrar til en skammelig prosess der spekulasjonen beskyttes av miljølovgivning og sier ja til et megaprosjekt som vil ødelegge området enda mer, heter det fra AHSA.

De sier videre at utbyggingen vil påvirke det hydrologiske bassenget i begge lagunene og at den vil få en negativ innvirkning på miljøet i disse naturområdene.

Foreningen hevder også at det er helt utålelig at halvparten av tomtene opprinnelig var oppført som skogsområder i Inventario Forestal de la Comunidad Valenciana.

Tomtene ligger i et område som i sin helhet ble kvalifisert som «ikke utviklingsbare» og ble senere omregulert av regionsregjeringen, slik at de kunne bebygges. AHSA mener at skogsområdene, uansett utbygging eller ikke, burde vært unntatt fra enhver byggeplan.

– Dette er viktig siden området er en naturlig forlengelse mot skogsområdene sør for La Mata-lagunen, heter det fra foreningen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no