Østfold flyttebyrå

 • Morten ikke skremt av ulykkesstatistikken for syklister Morten Engebakk har mange mil på sykkelsete på Costa Blanca bak seg. Han mener det er trygt å ferdes på sykkel i Spania, om du tar dine forhåndsregler.

Morten ikke skremt av ulykkesstatistikken for syklister

I fjor omkom det fire syklister i trafikkulykker i Alicante-provinsen, det samme som i Castellón. Det skremmer ikke Morten Engebakk.

ORIHUELA COSTA

De to provinsene topper dermed en lite hyggelig statistikk som har provinsene Valencia og Madrid på de neste plassene med tre døde syklister i trafikken i 2017, melder Efe.

Castellón topper også listen over flest ulykker hvor sykkel er innblandet, med 422 tilfeller, etterfulgt av Balearene med 330 og Sevilla med 316 ulykker.

Morten Engebakk (64) har mange år på sykkelsetet langs Costa Blanca bak seg.

– Er man forsiktig og bruker hodet er det null problem å sykle på kysten. Det er godt utbygde sykkelveier og stier. Holder du deg unna blant andre N-332-veien, mener jeg det er tryggere å sykle her enn i hjembygda mi Brumunddal. Jeg synes spanjolene er flinke til å vise hensyn. Spania er en sykkelnasjon og spanjolene vet å ta hensyn, men nå er det jo ikke kun spanjoler langs kysten så man må være uansett være forsiktig, sier Morten Engebakk.

Allerede om noen dager er han og tre kamerater klare for nye sykkelturer.

– Det er helt perfekt å for eksempel sykle langs kanalen i Orihuela Costa. Der er det lite trafikk og flott natur. Ikke sykle mange i bredden og hold deg unna veier med smal veiskulder. Og for all del bruk hjelm, er Engebakk sine råd.

Tall fra trafikkmyndighetene i Spania, Dirección General de Tráfico (DGT), viser at det var totalt 3856 ulykker på spanske veier hvor sykkel var innblandet i 2017.

44 syklister omkom i perioden mellom januar og oktober. Det er en økning fra 30 i samme periode i 2016.

Disse tallene kommer mens den spanske kongressen diskuterer reformer i straffeloven. Regjeringspartiet PP har i den forbindelse foreslått å øke straffene for påkjørsel av syklister.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no