Østfold flyttebyrå

 • Nå åpner han ny restaurant Fredag åpner Mikael Haak «La Atmosfära» i calle Torrevejense Ausentes 11 i Torrevieja sentrum. Her lå tidligere restaurant «El Coliseo».
 • Nå åpner han ny restaurant
  Mikael Haak er spent på hvordan mottakelsen blir fra gjestene når han åpner til helgen.
 • Nå åpner han ny restaurant
  Det er Mikael sin morfar som har gjordt lamper av vinflasker. De henger i hele restauranten.
 • Nå åpner han ny restaurant
  Den nye steinovnen i restauranten er Mikael sin seneste «baby».

Nå åpner han ny restaurant

Mikael (35) satser på god atmosfære og stemning.

TORREVIEJA

I dag, fredag, åpner Mikael Haak (35) restauranten «La Atmosfära» i calle Torrevejense Ausentes 11 i Torrevieja. Etter to og et halvt år med planlegging og renovering av restaurantlokalene er han klar for åpning.

Til tross for sin unge alder har svensken lang erfaring fra både hotell- og serviceyrket.

– Jeg har jobbet 13 år ved Scandic Hotells og fem år i servicebransjen. Nå har jeg brukt mer enn to år på lære meg hvordan det fungerer her i byen og er klar for å starte opp. Jeg vil skape noe selv, sier Mikael Haak.

Med en mormor som har holdt til i Torrevieja de siste 30 årene og en far med leilighet i Orihuela Costa er Mikael Haak godt kjent sør på Costa Blanca.

– Jeg mener det er god plass til restauranter med god mat og god service. Det vil jeg forsøke å få til her. Det skal være hjemmekoselig samtidig som gjestene vil si «wow», både når de kommer inn i restauranten og når maten blir servert. Hvis ikke vil jeg si vi har mislykkes - noe som forøvrig ikke er et alternativ, sier Mikael Haak og smiler.

Han har investert nærmere én million svenske kroner i den nyrenoverte restauranten i sentrum.

– Jeg vil ha mitt eget preg på restauranten. Det er en tanke bak det lune treverket vi har som interiør til vinflaskene vi har rekonstruert til lamper over bordene. De er det forøvrig min morfar som har fått laget. Vi fant ingen som kunne eller ville kappe bunnen av vinflaskene for oss, så morfar laget en egen maskin som fikset det, forteller 35-åringen.

Trenger du leiebil i Spania? Gjør et søk og finn din bil her

Tobarnspappaen med samboer og sønn på syv, som fortsatt bor i Sverige, flyttet selv ned i slutten av desember i fjor.

– Vi tok den endelige beslutningen om å virkeliggjøre planen i oktober, og 25. desember kjørte min datter på 10 år og jeg fra Sverige til Torrevieja. Siden da har det vært å stå på natt og dag for å få restauranten opp å gå. Men jeg liker å ha mye å gjøre, sier Haak overbevisende. Jeg må også få trekke frem den nye stenovnen hvor vi vil steke pizzaene våre. Den er blitt min lille baby som jeg vet vil produsere førsteklasses pizzaer. Ellers blir all mat laget fra bunnen, bortsett fra pommes frites

Med seg på laget har Haak hentet personer han kjenner fra tidligere.

– Jeg har med meg fire ansatte fra Sverige i tillegg til meg selv. To svensker, hvor den ene er kokk og den andre er en kompanjong og venn gjennom mange år. Så er det en fra Bulgaria og en fra Litauen. Men jeg ser at vi må være klare for å ansette flere om dette går så bra som vi håper og tror. 

Da Vikingposten var innom tidligere denne uken var det fortsatt en del som skulle på plass før åpningen fredag klokken 16 i restauranten som har en kapasitet på 62 personer.

– Det har vært lite søvn i det siste og jeg må innrømme jeg er spent på hvordan restauranten vil bli mottatt. Men vi har et godt konsept og jeg har planlagt å være her lenge. Vi vil markedsføre oss primært mot lokalbefolkningen og da spanjoler. Vi vil drive restauranten året rundt og da må vi tenke lokalt, avslutter han. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no