Østfold flyttebyrå

 • Nå er utleiemarkedet helt dødt Frode Normann (t.v.) leier leiligheten han for tiden bor i Torrevieja gjennom Geir Sørby. En leieavtale de inngikk før jul.

Nå er utleiemarkedet helt dødt

Coronavirus og høy eurokurs er årsakene.

TORREVIEJA

Med en høy en eurokurs og et coronavirus som herjer er det dørgende stille på utleiemarkedet.  

Euroen har rundet 11-tallet mot norske kroner. Allikevel mener Geir Sørby (54) at det er coronaviruset som er årsaken til at det ikke har kommet en forespørsel om utleiebolig siden helgen.

– Jeg får alltid 15-20 henvendelser om å leie i løpet av en søndag. Nå har jeg ikke fått en eneste forespørsel siden helgen, men det skyldes nok mer frykten for coronaviruset enn eurokursen, sier Geir Sørby. Han har drevet med utleie av ferieboliger i Torrevieja siden 2005.

– Det er nok veldig stor usikkerhet rundt det å reise som er hovedårsaken til et helt dødt utleiemarked. At euroen når nye høyder tror jeg ikke spiller så stor rolle for nordmenn spesielt. De ferierer selv om euroen koster noe mer. Til sammenligning var det under boligkrakket tilbake i 2008 mye mer bevegelse i utleiemarkedet enn det er nå.

Frode Normann (53) er på langtidsopphold og leier en leilighet i Torrevieja. Han merker på lommeboken at euroen har steget i kurs.

– Jeg kom ned før jul og skal bli til april. Det jeg merker det mest på er at å spille golf har blitt merkbart dyrere. Det koster jo ganske mye i utgangspunktet og med eurokurs på over 10-tallet betaler jeg 60-70 kroner mer per runde nå. Det er cirka 10 prosent dyrere enn for kort tid tilbake. Samtidig «sparer» jeg jo uansett penger på å leve her i noen måneder i forhold til hjemme. De daglige utgiftene som mat og drikke koster meg langt mindre her enn hjemme i Sarpsborg, sier Normann.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no