Østfold flyttebyrå

 • Nå fyller Karen 100 år - fortsatt kjører hun bil og fortsatt skyr hun leger... Karen hadde all grunn til å skåle med sine venner da hun ble hedret på Sol y Luna sist lørdag ettermiddag.
 • Nå fyller Karen 100 år - fortsatt kjører hun bil og fortsatt skyr hun leger...
  Karen Paulsen holder seg i god form på tross av sine 100 år. Blant annet kjører hun ennå bil. Her ankommer hun festen hvor hun ble hedret sist lørdag.
 • Nå fyller Karen 100 år - fortsatt kjører hun bil og fortsatt skyr hun leger...
  Mange møtte opp på lunsjen for å hedre den ungdommelige hundreåringen.
 • Nå fyller Karen 100 år - fortsatt kjører hun bil og fortsatt skyr hun leger...
  Det var Vigdis L’Orsa fra Bridgegruppen i Den Norske Klubben som organiserte festen for hundreåringen ved den årlige lunsjen gruppen pleier å ha etter vårcupen.

Nå fyller Karen 100 år - fortsatt kjører hun bil og fortsatt skyr hun leger...

Karen Poulsen er snart helt i 100. 20. mai er stordagen, og feiringen har allerede begynt.

ALFAZ DEL PI

Det er lørdag ettermiddag, og mange festglade mennesker har funnet veien til Alfaz del Sol hvor danske Karen Poulsen er den store æresgjesten. Hun sitter på en stol omringet av venner når Vikingposten går bort til henne og presenterer oss. Ansiktet til den spreke hundreåringen lyser opp som en sol og rundt henne er det flere som begynner å klappe i hendene. 

– Du store min, dette var litt av en overraskelse, sier hun. Det ser ut til å bli en flott dag!

Men skal man tro damen selv er alle dager flotte. For hun kan knapt tro selv at hun er blitt så gammel. 

– Da jeg fylte 70 år sa niesen min jeg holdt meg så ung og frisk at jeg kom til å bli minst 100. Det bare lo jeg av, for jeg hadde jo aldri noen forventninger om det. Det er en gave å bli så gammel, og være i en slik god form. 

En av hennes venninner, Dorthe Petersen, klapper Vikingposten på skulderen. 

– Visste dere at Karen ennå kjører bil? Attpåtil er hun lynskarp og med på så mye. Dere må ikke tro at hun sitter mye i ro!

Karen Poulsen bare smiler og rister på hodet av all oppmerksomheten. 

– Jeg må jo innrømme at jeg er med på mye og lever et aktivt liv. Fikk fornyet førerkortet for et par år siden, nå trenger jeg ikke å gjøre det igjen før i 2032!

Jeg må også innrømme at det er noen uker siden jeg kjørte sist. Jeg har gått og tenkt litt på at det kanskje er på tide å sette vekk bilen, vi får se.

Sett denne? Derfor er Spania det sunneste landet i verden

– For noe tull, skyter Petersen inn. Hun er så flink til å kjøre. Jeg føler meg veldig trygg når jeg sitter på med henne. Hun kjører forsiktig og har full kontroll.

Karen kan fortelle at hun er takknemlig for livet hun har hatt. Hun har fått opplevd mye og har bodd verden rundt. Afrika, Iran, New Zealand og Syria er noen av landene den tidligere fysioterapeuten har bodd i. For 40 år siden, kom hun til Spania.

– Grunnen til at jeg og mannen min flyttet hit, var at klimaet her var mye bedre for helsen hans. Den spanske solen gjør vidunder på kroppen, og er hovedgrunnen til at jeg holder meg så bra, ved siden av at jeg er veldig positiv til alt. Jeg er verken opptatt av å spise spesielt sunt eller å besøke legen noe særlig. For å være ærlig, så holder jeg meg langt bort fra sykehus og leger så langt det går. Blir jeg dårlig på noen måte så foretrekker jeg å vente for å se om det går over. 

Hun er som sagt en aktiv dame, og kjeder seg sjelden. Det hun liker best er å spille bridge. Skal man tro hennes venner, er hun en sylskarp spiller. 

– Jeg spiller hver dag, noen ganger i bridgeklubben og andre ganger på PC-en eller på ipaden. Men jeg liker også godt å dra ut og finne på ting med mine venner. Hver dag når jeg står opp, tar jeg en dusj ute på terrassen, etterpå drar jeg og møter venninnene mine på en kafé i Alfaz sentrum. Etter det er jeg i gang! 

Hun spør høflig om hun kan bruke anledningen til å takke alle som er så snille å hjelpe henne med forskjellige gjøremål, for dem er det visst mange av.

– Når man er 100 år, så trenger man hjelp, det er ikke til å komme fra. Det er jo ikke alt jeg kan gjøre selv. Jeg er så takknemlig, så en stor takk til alle som stiller opp for meg. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no