Østfold flyttebyrå

 • – Nå håper vi at noen andre vil ta over Norwegian Dog Rescue Spain har i de siste årene samlet inn en stor sum penger for å kjøpe inn det mest nødvendige av mat og utstyr til hjemløse dyr som ASOKA og private redder.
 • – Nå håper vi at noen andre vil ta over
  Betine Sandland og familien har i flere år lagt ned mange timers arbeide for å hjelpe hjemløse dyr på Costa Blanca. Nå ønsker de at andre tar over.
 • – Nå håper vi at noen andre vil ta over
  En dag da familien Sandland reiste opp til ASOKA-senteret for å ta bilder av hundene som ventet på et nytt hjem, kom de over Knerten. Så fort han ble sluppet ut av buret, løp han bort til familiens datter Emilie Sofie, holdt rundt henne og gråt. Det hele endte med at han fikk et nytt hjem hos familien Sandland.

– Nå håper vi at noen andre vil ta over

Da Betine Sandland og familien startet arbeidet for å redde et par hjemløse hunder hadde de ingen anelse om at det skulle utvikle seg til en stor norsk non profitt organisasjon med over 8000 medlemmer.

TORREVIEJA

Det hele startet da familien Sandland kjøpte hus i saltbyen og barna ble bevisst på situasjonen til hjemløse hunder i Spania. 

– Når de fikk innblikk i hvordan forholdene var på forskjellige rescuesenter hvor hunder kan sitte flere år i et bur til de dør, spurte barna hvorfor vi ikke kunne hjelpe en av hundene til å få en familie i Norge. Vi svarte først at det ikke gikk. Barna spurte så hvorfor ikke, og vi ble svar skyldig. 

Sandland begynte å sjekke ut regelverk for å se om det kunne la seg gjøre. Målet var å finne en ny familie til to hunder. Da kunne hun med godt samvittighet si at hun hadde gjort en forskjell, og samtidig vist barna at det nytter når man bryr seg. 

– Det endte med at jeg la ut bilder av to hunder på Facebook, og som fikk en voldsom respons. Jeg lagde kjapt en Facebook-side (Vi som vil hjelpe hundene i Spania) for lettere å ha oversikt over de som skrev til meg med hensyn til dette temaet. 

Sett denne: Blir vanskeligere å redde hjemløse hunder i Spania

Over natten ble innlegget spredd, og plutselig var det 5000 medlemmer på siden hun hadde satt opp. 

– Dette ble starten på Norwegian Dog Rescue Spain (NDRS), som har blitt en organisasjon med over 8000 medlemmer og 22 frivillige arbeidere.

Helt siden organisasjonen ble etablert, har den samlet inn mange tusen kroner som har blitt brukt til blant annet å hjelpe rescuesenteret ASOKA, som er et godkjent senter med ansatt veterinær og renholdere.  

– I 2015 fikk jeg samlet inn 1500 kr fra venner og familie. Dette synes vi var kjempemye på den tiden. Siden har vi hatt flere innsamlingsaksjoner med mye bedre resultater.

Som i fjor sommer da organisasjonen ble informert om den kritiske situasjonen til spanske Marita som redder hunder som har blitt satt på gaten. De fleste av dyrene hun hadde på senteret sitt pleide å bli adoptert av norske familier, men etter at de nye reglene til Mattilsynet kom i fjor ble hun sittende med altfor mange dyr. 

– Da fikk jeg samlet inn svimlende 91.744 kroner på kun et par dager, og som gikk til å hjelpe veldig mange flere enn det vi hadde planlagt på forhånd, sier Sandland. 

Trenger du tolk, taxi eller tannlege? Finn hjelp i vår bransjeguide 

I desember kom hun og familien på ny tur til Spania for å ta farvel med huset de nå har solgt, og gjøre en siste aksjon for de hjemløse dyra.  

– Fokuset denne gangen var hovedsakelig på rescuesenteret ASOKA. Vi ville hjelpe til slik at færrest mulig av hundene der fryser i hjel i vinter. Som på mange slike steder har de en stor fryser klar til å legge hunder som har fryst i hjel. Før vi dro pakket vi ned så mange pledd, bånd og dekken som overhodet mulig i koffertene og hadde kun håndbagasje til oss selv.

Mye nytt skjer i familien Sandland for tiden, noe som gjør at de ikke kan fortsette arbeidet de har gjort hittil for å hjelpe hjemløse dyrpå Costa Blanca. 

– Med fire barn og fire hunder, og en mann som i april skal starte nytt firma, måtte vi gjøre noen prioriteringer og bestemte oss for å selge huset i Spania. Det betyr at våre turer hit blir mye sjeldnere. Derfor håper jeg at andre vil se viktigheten av gjøre noe, som for eksempel å ta med gamle tepper til senteret eller kjøpe inn litt mat, og hvorfor ikke donere noen dager av fritid og ferie til å kunne gi disse håpefulle dyra litt tid utenfor buret. Alt er så uendelig mye bedre enn ingenting, og for hundene kan det være et spørsmål om liv og død.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no