Østfold flyttebyrå

 • Nå kan du se disse seilskutene i Torrevieja

Nå kan du se disse seilskutene i Torrevieja

Feirer at det er fem århundrer siden den første seilingen rundt jorda.

TORREVIEJA

Mandag seilte «Nao Victoria» og «Galeón Andalucía» fra Almeria med kurs for Torrevieja. De to seilskutene er ventet å ankomme Saltbyen idag, tirsdag, klokken 10.30. 

Anledningen for besøket er den tredje utgaven av Festival Marítimo V Centenario Primera Vuelta al Mundo, en festival som feirer at det har gått fem århundrer siden den første jordomseilingen fant sted. Feiringene i Sevilla og Almeria trakk over 15.000 besøkende og nå er det Torreviejas tur. 

«Nao Victoria» er hovedattraksjonen på festivalen, det er en tro kopi av skipet som i perioden 1519 til 1522 ble brukt av Magellan og Elcano på ekspedisjonen, som for første gang klarte å navigere rundt og bli kjent med hele planeten. Skipet er av furu og eik, det er 26 meter langt og syv meter bredt, har fire master med syv seil. Det har seilt tusenvis av nautiske mil på alle verdens hav. 

«Nao Victoria» har følge av «Galeón Andalucía», som er en kopi av de berømte spanske gallionene som i århundrer forente Spania med Amerika og Stillehavet. Det er et imponerende fartøy med en lengde på 55 meter. Det er laget i iroko-tre og furu, har fire master med syv seil med en overflate på totalt 930 kvadratmeter. Skipet er et flytende museum over spansk maritim historie. 

Skipene vil være fortøyd ved fiskebrygga i Torrevieja og kan besøkes hver dag mellom klokken 09.00 og 19.00, fra klokken 10.00 lørdag og søndag i perioden 31. oktober til 10. november. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no