Østfold flyttebyrå

  • Nå kan du spise pommes frites og potetgull med litt bedre samvittighet

Nå kan du spise pommes frites og potetgull med litt bedre samvittighet

Her er årsaken.

 

MADRID

Ikke rent sjelden er det vi har mest lyst på også det vi helst bør avstå fra. Det gjelder ikke minst potetgull, som er forbudt i alle dietter og lite sunt om man overdriver spisingen.

Nå kommer det imidlertid gode nyheter for alle som liker potetgull og pommes frites. Fra 11. april er de nemlig blitt litt sunnere, skriver Informacion.

Da trådte nemlig et nytt reglement fra Europa-kommisjonen i kraft. Nå skal akrylamid reduseres til et minimum i alle matvarer og blant dem også potetgull og chips.

Det internasjonale instituttet for kreftforskning, IARC, som ligger under Verdens Helseorganisasjon (WHO), klassifiserer akrylamid som «sannsynligvis kreftfremkallende hos mennesker».

Det er ikke bevist at akrylamid fører til kreft hos mennesker, men det konstatert i forsøk med rotter.

Akrylamid oppstår når matvarer med høyt innhold av karbohydrater stekes på høye temperaturer, over 120 grader. I tillegg til potetgull og chips er man utsatt for akrylamid i kaffe, kjeks, frokostblandinger og ristet brød.

Denne saken handler om

Kommentarer



På forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

  • Tips, ris eller ros?

    Telefonnummer (+34) 966 708 140
    Epost: red@vikingposten.no
    Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

  • Redaksjon

    Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

  • Annonser

    Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
    (+34) 667 640 552
    Epost: jeanette@vikingposten.no