Østfold flyttebyrå

 • Naboene lever i frykt for boligokkupanter

Naboene lever i frykt for boligokkupanter

Husdrømmen ble til mareritt.

DÉNIA

De kjøpte bolig i et område de trodde ville være et av de mest fredelige i Dénia (Alicante).

Nå lever beboerne i urbanisasjonen Mirador Monte Pedrera i frykt på grunn av husokkupanter. Av 64 boliger er 23 okkupert og det er kun 11 boliger som lovlig bebodd, skriver Levante.

Urbanisasjonen ligger i et fornemt strøk, nær Montgó i Dénia. Det er kun 11 leiligheter som har legitime eiere, hvorav to er utleid. De sier at de blir stadig utsatt for fornærmelser og trusler fra okkupantene. 

Eierne kan heller ikke bruke fellesområdene eller bassenget. Heisene virker ikke og det er ikke lys, hverken i garasje eller trappeoppganger. Det skyldes at utbygger ikke betaler sin andel av fellesutgiftene for de usolgte leilighetene. 

Administrator for felleseiet, Diego Piera, sier at den siste voldelige hendelsen inntraff da en person som ble sendt av utbygger havnet på sykehus med brukket arm.

– Vi har gjort alt vi kan, beboerne har hatt møter med lokalpolitiet, nasjonalpolitiet, ordføreren og byråden med ansvar for sikkerhet. Ingen vet hva de skal gjøre, sier Piera.

Advokat Luis Mira sier at de rettslige prosessene for å få ut husokkupanter går svært sakte.

- Husokkupasjoner forkommer over hele Spania og det finnes manualer på nettet for hvordan man skal gå fram, sier advokaten. Okkupantene bryter seg inn og venter et par dager. Deretter bytter de låsene og kan ikke kastes ut fordi de hevder å ha vært der i mer enn 48 timer.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Kunstnerspire i emning

Isabella Hernandez Hyldahl-Iversen begynte å interessere seg for kunst for fem år siden. Moren kjøpte henne pensel og farger, og så var jenta i gang.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no