Østfold flyttebyrå

 • Naboer får 200.000 euro på grunn av støy fra barer i Torrevieja Beboere her langs Avenida de las Habaneras får nå erstatning på grunn av støyen de har levd med fra puber og resturanter.

Naboer får 200.000 euro på grunn av støy fra barer i Torrevieja

Mener kommunen har opptrådt passivt overfor støyofre.

TORREVIEJA

Kommuneledelsen i Torrevieja har i en årrekke utvist klanderverdig passivitet overfor beboere som har klaget på støy fra barene og restaurantene i Avenida de las Habaneras.

Dette slås fast i en rettskjennelse fra 2004 som dømmer kommunen til å betale fem naboer 127.000 euro i erstatning for de moralske, fysiske og psykisk skadene de har lidd som følge av aktiviteten til utestedene i området.

Naboklagene og anmeldelsene startet tilbake i 1997 og selv om det altså ble avlagt dom i saken tilbake i 2004, har erstatningsutbetalingene fra kommunen uteblitt.

Leiebil i Spania får du rimelig her - gratis servicetelefon på norsk + prisgaranti

Grunnet treg saksbehandling i kommunen har de naboene framsatt fire erstatningskrav og det nå anslås at erstatningen støyofrene har krav på er steget til 200.000 euro grunnet økningen i konsumprisindeksen i perioden.

Opposisjonspartiene i Torrevieja kritiserer derfor denne uken ordfører Eduardo Dolon og resten av kommuneledelsen for at deres håndtering av denne saken har gjort et større innhugg i kommunekassa enn nødvendig og for ikke å ha kommet med en offentlig unnskyldning til de berørte.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no