Østfold flyttebyrå

 • Nok en utbygger vil bygge i høyden i Torrevieja

Nok en utbygger vil bygge i høyden i Torrevieja

Planlegger fire høyhus på 29 etasjer i Cala del Palangre, mellom del Cura og Los Locos-strendene.

TORREVIEJA

Mens kommunen behandler byggesakene fra Baraka og Metrovacesa, søker enda en utbygger om å få bygge i høyden. Det er Grupo Don Sento som sist torsdag leverte en søknad med en detaljert miljøvurdering for bygging av fire høyhus på inntil 29 etasjer. Tomten Don Sento som de vil bygge ut, er på 50.000 kvadratmeter og ligger mellom playa del Cura  og Los Locos i Cala Palangre, skriver Informacion. 

Utbyggeren, som har eid tomten i 30 år,  har døpt prosjektet Don Sento Towers og dette er det tredje høyhus-prosjektet som nå planlegges i Torrevieja. Tidligere har Baraka søkt om å få bygge to høyhus ved parque de Doña Sinforosa, og like ved, i campico de San Mamés, vil Metrovacesa bygge tre høyhus.

Hjelp kundene med å finne deg! Be om en oppføring i vår bransjeguide på nett og papir

Disse søknadene bruker muligheten som endringene i byplanen (PGOU), som Partido Popular gjorde for nærmere ti år siden. Da åpnet man for muligheten til å bygge i høyden om halvparten av det utbygde arealet benyttes til hotelldrift. 

Grupo Don Sento ønsker å bygge de fire høyhusene på en tomt som er på nærmere 50.000 kvadratmeter. I søknaden settes det av 2500 kvadratmeter til grøntområde, som sammenfaller med området hvor de såkalte Palangre-husene ligger. Samme utbygger kjøpte i sin tid også disse husene, som er oppført som beskyttelsesverdige i generalplanen for kommunen. De ble for noen år tilbake forsøkt rehabilitert, men arbeidet stanset opp uten å bli ferdig.

Talsmann for utbyggeren, Miguel Pastor, sier at de ikke har noe tidsperspektiv på utbyggingen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no