Østfold flyttebyrå

 • Nordmenn gjør en forskjell for de fattige Karin Hermanrud kjører rundt i sin gamle varevogn og hjelper fattige i Callosa takket være donasjoner fra utlendinger, hovedsakelig nordmenn.
 • Nordmenn gjør en forskjell for de fattige
  Sist uke hentet Hermanrud flere sekker med klær hos Frivilligsentralen, som er en av hennes samarbeidspartnere. Her står hun sammen med Sonja Helene Wold.

Nordmenn gjør en forskjell for de fattige

Karin Eickel-Hermanrud har helt siden 2005 hjulpet fattige i Callosa. Det har vært mulig takket være mange norske samarbeidspartnere.

ALFAZ DEL PI/CALLOSA

Callosa-aksjonen så lys i 2005 etter at Eickel-Hermanrud sin mann skrev en artikkel om fattige sesongarbeidere i Callosa. 

– I Callosa så har man jo tradisjonelt levd av frukten nispero, og det gjør at mange sesongarbeidere trekker til landsbyen for å hjelpe til med produksjonen og innhøstingen. Disse arbeiderne kommer til Callosa som de er. Det er snakk om mennesker som flytter rundt der hvor det er arbeid å få. Noen kommer alene, andre har med seg hele familien. Det alle har til felles er at de som regel har hverken tak over hodet, klær eller nok mat. 

Det var opprinnelig snakk om latinamerikanere, østeuropeere og nordafrikanere, men etter at den økonomiske krisen slo hardt ned i Spania, var det mange spanjoler som bor fast i Callosa som også trengte hjelp.

– Situasjonen er tragisk for mange, men takket være arbeidet vi gjør kan mange av dem leve et verdig liv. 

Eickel-Hermanrud er Caritas sin representant for utlendinger, og det er spesielt nordmenn som er hennes samarbeidspartnere.

– Sjømannskirken viste interesse for prosjektet på et tidlig stadium, og gir et månedlig pengebidrag. Men vi har flere gode samarbeidspartnere, blant andre Den Norske klubben og Turistkirken i Benidorm. Det er så mange som hjelper til, listen er lang. Frivilligsentralen er også en viktig brikke i arbeidet vi gjør. Vi har samarbeidet i mange år. I dag har jeg kommet hit for å hente flere sekker med brukte klær, som jeg vet veldig mange vil sette stor pris på. 

Om det er noen som ønsker å bidra slik at så mange som mulig får den hjelpen de trenger, kan man kontakte Frivilligsentralen. 

– Da vil jeg få beskjed fra de som jobber her. Jeg ser gjerne at dere informerer om at alt som kommer inn til aksjonen går i sin helhet til de trengende. Om det er folk som gir en donasjon på 100 euro, så er det 100 euro som går til dem vi hjelper. Jeg tar ingenting for arbeidet jeg gjør og betaler alle utgifter som kommer med jobben selv. 

Når hun blir spurt hva det er som gjør at hun engasjerer seg i så stor grad år etter år, trenger hun ikke Eickel-Hermanrud å tenke seg om.  
– Det som driver meg er at arbeidet vi utfører gjør en så stor forskjell for mange mennesker som ikke har noen ting.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no