Østfold flyttebyrå

 • Nordmenn hjalp Liliana til et helt nytt liv Rumenske Liliana lever i dag et verdig liv takket være innsatsen til nordmenn på Costa Blanca.
 • Nordmenn hjalp Liliana til et helt nytt liv
  Olav og Henny Anderå kan fortelle at de har brukt mye tid og krefter på å hjelpe Liliana, men at de føler det har vært verdt strevet.

Nordmenn hjalp Liliana til et helt nytt liv

Da Olav Anderå oppdaget at Liliana stod med triste øyne og tigget utenfor et supermarked i Alfaz del Pi, fikk han lyst til å hjelpe henne.

ALFAZ DEL PI

Takket være hans og andre nordmenn sin innsats, har den unge kvinnen fått seg et ordentlig hjem og en jobb, og lever i dag et verdig liv.

For ti år tilbake flyktet Liliana fra fattigdommen i Romania, og kom til Spania med forhåpninger om et bedre liv.

Men ting ble ikke som forventet, og i mange år slet hun med å få endene til å møtes. Det endte med at hun måtte stille seg på gaten og tigge om penger fordi hun kunne ikke tillate at barna hennes gikk sultne.

Sett denne? "Åndenes hus-Bendriss"  om Altea

– Jeg så henne hver gang jeg var på supermarkedet og handlet, hun spurte aldri om penger, men jeg ga henne noen mynter, forteller Anderå. Men hver gang jeg gikk derfra var det noe som stakk i hjertet mitt. En dag så hun ekstra trist ut, øynene hennes var så tunge. Jeg prøvde å starte en samtale med henne, selv om vi ikke snakket samme språk. Jeg kommer aldri til å glemme det jeg så i blikket hennes da øynene våre møttes. Jeg kan ikke beskrive det, det gjorde veldig vondt.

Det hele endte med at han og kona Henny spurte om de kunne bli med Liliana hjem for å se hvordan forholdene var hjemme hos henne.
– Det var et sjokk å komme dit. Leiligheten var i så dårlig stand og kjøleskapet var nesten tomt for mat. Vi kunne ikke la være å gjøre noe med det. Vi måtte bare hjelpe henne.

hadde på et tidligere tidspunkt mottatt penger fra en privat person fra Den Norske Turistkirke i Benidorm for å blant annet fornye kjøkkenet på barnehjemmet i Altea. Da de var ferdige var det noe penger igjen som han bestemte seg for å bruke til å hjelpe Liliana. Det hele endte med at han ved hjelp fra sin svoger, som snakker spansk, fant henne en leilighet i La Nucia.
– Hun kunne knapt tro det var sant da hun kom inn i den og fikk nøklene. Hun bare strålte av takknemlighet, det gjorde også hennes barn.

Les også: Hadde leid drømmehuset - så startet marerittet

Liliana selv vil aldri glemme det øyeblikket.
– Jeg gikk fra å tigge på gaten til et helt nytt liv. Det hele virket som en drøm. Jeg husker godt den første natten vi sov der. Kjøleskapet var fullt med mat, og på natten så slapp vi å bekymre oss for å bli vekket av mus og rotter. Men i de neste to årene følte jeg meg likevel litt ille til mote fordi jeg fant ikke noen jobb og måtte leve på andre sine penger.

Men for noen måneder tilbake fant Anderå en jobb til henne. På Den Norske Turistkirke i Benidorm møtte han daglig leder på Centro Sarepta, tidligere kjent som El Romeral, og fant ut at de trengte folk.


– Da var jeg frempå med én gang, og det ble slik at Liliana fikk ansvar for rengjøringen på senteret. Det jeg vil frem til med denne saken er at det hjelper å hjelpe. Det er mange som lider. Vi nordmenn som bor her har det veldig godt og de fleste av oss mangler ikke noe. Jeg vil oppfordre andre til å gjøre noe når de ser mennesker i nød.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no