Østfold flyttebyrå

 • Nordmenn og svensker kjøpte 3558 boliger i Alicante i fjor

Nordmenn og svensker kjøpte 3558 boliger i Alicante i fjor

For åttende året på rad øker salget av boliger til utlendinger i Alicante-provinsen. Og britene handler mest - på tross av Brexit.

COSTA BLANCA

I fjor ble det registrert over 23 000 boligsalg til utlendinger og det er nesten tre ganger så mange som i 2010, skriver Informacion.

På tross av at økonomisk nedgang i EU og usikkerheten rundt konsekvensene av en handelskrig mellom USA og Kina gjorde at markedet kjølnet noe i tredje kvartal, ser det ikke ut til at det får store konsekvenser for boligsalget i Alicante-provinsen. 

22 prosent av alle utlendinger som kjøpte bolig i Spania i fjor, kjøpte i Alicante-provinsen. Det ble solgt 23.060 boliger til utlendinger og det er en økning på 6,9 prosent fra året før, ifølge tall fra Colegio Notarial i Valencia.

Trenger du leiebil i Spania eller Skandinavia? Gjør et søk her og finn din bil

Britene fortsetter å kjøpe. I fjor økte salget med 9,5 prosent, på tross av dystre spådommer i forbindelse med Brexit. Det er dermed fortsatt britene som topper listen over utlendinger som kjøper bolig i Alicante med 4931 boligkjøp i 2018.

Det var nedgang i salget til kunder fra Belgia og Sverige, som likevel kommer som nummer to og tre på listen over utenlandske kjøpere. Det ble solgt 2430 boliger til belgiske kunder, en nedgang på 5,5 prosent fra 2017. Svenskene kjøpte 2339 boliger, en nedgang på 4,6 prosent fra året før.

Nedgangen forklares med dette er land med få innbyggere og hvor salget har økt kraftig de senere årene.

Nordmenn kjøpte 1219 boliger, en økning på 1,5 prosent og plasserte seg med på sjette plass.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Fire flotte strender uten mas og kjas

Det krystallklare vannet, naturstiene og liten tilstrømningen av andre turister er noe av det du kan ha glede av her på de «hemmelige» strendene.

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no