Østfold flyttebyrå

 • Norges raskeste 16-åring bor på Costa Blanca Her er Herman Sander Baranyi-Berge først over mållinjen under forsøksheatet i UM i Ulsteinvik 1. mars. Unggutten har tidene 7,29 på 60 meter og 23,39 på 200 meter som foreløpige personlige beste noteringer. Foto: JENS INGE RINGSTAD
 • Norges raskeste 16-åring bor på Costa Blanca
  Trener Arne Johansen oppdaget løpetalentet til Herman Sander i Torrevieja.
 • Norges raskeste 16-åring bor på Costa Blanca
  Mamma Katalin Baranyi og pappa Herman J. Berge har god grunn til å være stolte av sønnens Herman Sander sine resultater.

Norges raskeste 16-åring bor på Costa Blanca

Herman Sander Baranyi-Berge. Det er bare å lære seg navnet på 16-åringen hvis du er interessert i friidrett.

ALICANTE

16-åringen har norsk far, Herman J. Berge og mor Katalin Baranyi fra Tonga. For to år siden flyttet familien etter fem år på øya Tonga i Stillehavet til Costa Blanca og Rojales. Under idrettsdagen på Den norske skolen i Rojales ble unggutten «oppdaget» under skolens 60-meter.

Familien Berge hadde bestemt seg for å flytte fra Tonga og til sør-Europa. Da var Spania egentlig ikke med over alternative land å flytte til, men en kamerat av familien hadde et hus i Quesada og da ble det tilfeldigvis Costa Blanca.

– Vi bodde først i Heredades i Almoradi, og Herman Sander gikk på på Den norske skolen i Rojales. Det var der friidrettstrener Arne Johansen fattet interesse for Herman Sander da han leverte en meget rask 60 meter under idrettsdagen på friidrettsbanen i Torrevieja. Arne Johansen, som bor i Torrevieja, spurte om å få trene Herman Sander og siden har det vært slik, forteller far Herman J. Berge.

Og at Herman Sander har et stort talent er det liten tvil om. I sin årsklasse er han Norges raskeste på 60, 100, 200 og 300 meter.

– Det var ingen som kjente til meg da jeg deltok under innendørs UM (ungdoms NM) i Steinkjer i fjor. Da vant jeg gull på 60 meter og fikk bronse på 200. Og jeg fikk gull på 200 meter og sølv på 100 meter under utendørs UM i Overhalla, forteller løpetalentet til Vikingposten.

Nå er han nettopp kommet tilbake fra årets UM i Ulsteinvik, hvor han deltok i klassen G16.

– Det ble gull på 60 meter og bronse på 200 meter, sier Herman Sondre beskjedent. 

Treneren hans Arne Johansen er full av lovord.
– Herman er en av de beste unge utøvere jeg har sett. Han har en medfødt hurtighet utenom det vanlige. Han kan nå langt, sier Johansen til Vikingposten.

16-åringen representerer Friidrettslaget Borg (Fil Borg) som Arne Johansen var med å starte i Norge og CA Alicante i Spania.

– Vi flyttet hit til Alicante by i fjor og vi stortrives. Her går Herman Sander på engelsk skole og vi har friidrettsbanen et steinkast unna. Her er det helt topp treningsfasiliteter, sier Herman J. Berge.

– Jeg vil fortsette å satse på løpingen fremover og det blir her i Spania. Jeg trives best i varmen, sier den sympatiske 16-åringen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no