Østfold flyttebyrå

 • Norsk forretningsmann i trøbbel Alzina Living har flere eiendommer i Palma, blant annet i denne gaten.

Norsk forretningsmann i trøbbel

Myndighetene har stanset ulovlige arbeider og naboene klager på støy.

PALMA DE MALLORCA

Nordmannen Erik Øren har via selskapet Alzina Living kjøpt opp flere eiendommer i Palma på Mallorca. Eiendommene blir pusset opp og leies ut til turister, i gatene Alzina, Mas og Porto eier selskapet åtte eiendommer, skriver Diario de Mallorca.

Per i dag er det tre større eiendommer som leies ut, men planen skal være å gjøre det samme med ytterligere fem eiendommer. Det skal være plass til inntil 14 personer på hver eiendom og naboene klager på støy.

Høy musikk, skrik og skrål, latter og plasking i basseng og grilling til alle døgnets tider, er noe av det naboene protesterer mot. 

– Og dette før varmen har kommet og vi ennå ikke har åpnet vinduene. Når vi må det blir støyen uutholdelige, sier naboer til lokale media.

Skal du ha leiebil i Spania eller Skandinavia i sommer? Gjør et søke her - gratis norsk servicetelefon + prisgaranti

På Alzina Livings hjemmesider markedsføres også en eiendom som ennå ikke er ferdigbygd. Denne eiendommen mangler lisenser og etter et besøk fra en inspektør fra turistmyndighetene er det åpnet sak for undersøke om det er begått ulovligheter.

Byggesaksavdelingen i Palma ga i forrige uke ordre om å stanse oppussingsarbeidene fordi det ikke er gitt tillatelse til arbeidet på en av eiendommene, skriver avisen.

Alzina Living anklages også for ikke å ha riktig lisenser for utleie. Selskapet oppgir å ha såkalt turist-lisensnummer, men nummeret de viser til, er et DRIAT-nummer (Declaración Responsable de Inicio de Actividad Turística). Dette får alle som søker om det for å drive en virksomhet innen turisme.

Myndighetene konverterer så disse til såkalte turist-lisenser (ETV), etter å undersøkt om søkeren oppfyller alle kriterier. Nå undersøkes det om Alzina Living har oppfylt kravene ved byggingen av en av eiendommene, i Alzina nummer 7.

Om det oppdages uregelmessigheter vil selskapet miste DRIAT-nummeret og må starte prosessen på nytt.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no