Østfold flyttebyrå

 • Norsk par ble ranet ved flyplassen Birger Dahl og Maj-Britt Brorson Dahl vil i fremtiden benytte parkeringen inne på flyplassområdet.

Norsk par ble ranet ved flyplassen

– Ble helt skjelven og lamslått.

EL ALTET/GUARDAMAR

En uke med sønnen som kom på besøk fra Norge, ble ikke som Maj-Britt Brorson Dahl hadde planlagt. Mens ekteparet Dahl sto parkert og ventet på sønnen ble de ranet i sin egen bil.

Ekteparet gjorde som de har gjort flere ganger tidligere, parkerte ved Acua Car park og ventet til de fikk telefon om at den de skulle hente hadde fått sin bagasje og var på vei ut fra terminalen.

– Vi kjørte på veien ut til parkeringsselskapene der vi har vår bil stående når vi ikke er i Spania. Vi snudde ved bilparkeringen og stod på veiskulderen med bilen stående i retning flyplassen. Det var min mann som satt i førersetet og jeg satt i passasjersete framme i bilen. Jeg hadde min håndveske stående på gulvet mellom beina mine. Så ringte vår sønn og fortalte at flyet hadde landet og at han var på vei ut fra terminalen, forteller Maj-Britt Brorson Dahl.

Hun fortsetter:

– Mens jeg sitter i telefon med min sønn, merker jeg at det kommer en person opp på min side av bilen vår. Jeg rakk å tenke en tanke; «Åh, kanskje vi ikke har lov å stå parkert her». Dermed røsker denne personen opp bildøra mi og kaster seg over meg inne i bilen for så og røske til seg min håndveske. Borte blir han. Deretter kom det en bil kjørende sakte forbi oss som tok på raneren.De setter så opp farten på bilen og raser av sted. Jeg ble helt skjelven og lamslått.

Skal du ha leiebil i Spania eller Skandinavia i sommer? Sjekk ut det enorme tilbudet her - gratis norsk servicetelefon + prisgaranti

I håndvesken hadde Maj-Britt Brorson Dahl lommebok med både norske og spanske bankkort, førerkort og nøkler til ferieboligen i Guardamar.

– Jeg ringte straks min andre sønn i Norge og ba om hjelp til å sperre bankkortene. Mine norske bankkort og et spansk ble sperret i løpet av et par minutter. I tillegg overførte han alt jeg hadde av penger på min spanske konto til min svigerdatter sin konto. Vi måtte også tilkalle en låsesmed for å få skiftet låsen i vår leilighet. Måtte også få kontakte Securitas hvor vi har husalarm og få deaktivert den stjålne alarmbrikken som satt på mitt nøkkelknippe, sier Brorson Dahl.

– Det ble i hele tatt mye styr. Det var ikke slik vi hadde tenkt å tilbringe denne uka som vi fikk besøk av vår sønn. Vi har hatt ferieboligen vår i Guardamar siden 2012 og har heldigvis aldri opplevd noe lignende tidligere.

Ranet er anmeldt og de har vært med politiet for en rekonstruksjon av ranet.

Sett denne? Utenlandske turister løy om matforgiftning - får 160.000 kroner i bot

– Vi dro først til politiet på flyplassen i Alicante og anmeldte ranet. Dagen etter ble vi oppringt av politiet og de ville at vi kom tilbake til flyplassen for å vise hvor og hvordan det skjedde. Politiet kunne fortelle at en annen familie var utsatt for akkurat det samme, på akkurat samme sted, dagen før.

Nå advarer hun andre, og ekteparet Dahl har fått nye rutiner på hvor de parkerer bilen før henting på flyplassen.

– Etter og ha opplevd dette er vi i hvertfall en erfaring rikere. Heretter kommer vi aldri til å stå parkert langs veien for å vente til flyet har landet før vi kjører inn til terminalen. 

• Heretter kjører vi inn i parkeringshuset og venter der.

• Heretter kommer vi alltid til å ha alle bildører låst når vi sitter i bilen.

• Jeg kommer aldri mer til å bære et debet bankkort på meg. Det kan faktisk være igjen i Norge.

•Jeg kommer til å ha to kredittkort med meg. Ha det ene kredittkortet med meg, og la det andre ligge igjen i leiligheten.

– Dette er ment som en advarsel til andre. Parker aldri utenfor flyplassen. Der tror jeg tyvene fort kan dukke opp for å stjele fra de som kommer med fly, avslutter Maj-Britt Brorson Dahl.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no