Østfold flyttebyrå

 • Norsk solidaritet i Alfaz blir lagt merke til i Spania Her er Liv Airin Fragaat (t.h.i sofaen) og Merete Ihlen Marandi på ordførerbesøk i Alfaz del Pi.

Norsk solidaritet i Alfaz blir lagt merke til i Spania

En spansk storavis vier Frivilligsentralen i Alfaz del Pi stor oppmerksomhet.

ALFAZ DEL PI

I nærmere ti år har norske Frivilligsentralen vært tilstede i Alfaz del Pi, den eneste av sitt slag utenfor Norge. 

Frivilligsentralen ble startet i 2009, etter at daværende statsminister Jens Stoltenberg lovet dette under et 17.mai-besøk på Costa Blanca. En av Spanias største aviser El Mundo har latt seg imponere av det frivillige arbeidet og over en helside forteller avisen om arbeidet som gjøres i Alfaz.

Det var Liv Airin Fragaat og Merete Ihlen Marandi, henholdsvis leder og kasserer, som var initiativtakere til Frivilligsentralen i Alfaz. 

– Jeg syntes det er hyggelig at sentralen har fått omtale i en så stor avis som El Mundo. Må jo innrømme at jeg syntes det er kult, men uten de frivillige så hadde det ikke vært noe å skrive om, så jeg er glad for den innsatsen de gjør og som omtales i artikkelen, sier styreleder Liv Airin Fragaat til Vikingposten.

I Norge finnes det nærmere 370 sentre og som i Norge er Frivilligsentralen finansiert med 60 prosent fra den norske staten og 40 prosent fra kommunen, i dette tilfellet Alfaz del Pi. 

Trenger du taxi, tolk eller tannlege? I vår bransjeguide finner du hjelpen

– I Norge er det Frivilligsentraler over alt, fra Oslo som har fem til den minste kommune. Solidaritet og frivillig arbeid ligger i nordmenns DNA, alle deltar med det de kan, forteller Merete Ihlen Marandi til avisen.

I Alfaz er det spesielt de eldre hjelpen er rettet mot. Det kan være personer som har blitt alene eller syke og trenger selskap eller hjelp til å løse problemer. Svært ofte dreier det seg om språkproblemer og at de trenger hjelp når de for eksempel skal til legen eller gjøre innkjøp. 

Frivillige besøker også nordmenn som bor på institusjoner, de har med bøker eller rett og slett er der for å prate med dem. Tilbudet er forøvrig ikke begrenset til nordmenn også andre skandinaver får hjelp også spanjoler. 

– Vi har hjulpet mange spanjoler som trenger råd for å reise til Norge for å søke arbeid, vi har satt dem i kontakt med myndighetene eller fremskaffet informasjon, sier Marandi.

Lokalt er man svært fornøyd med arbeidet som gjøres av Frivilligsentralen.  Ordfører Vicente Arques understreker at det gjøres et viktig arbeid og at kommunen er interessert i å forbedre og å utvide samarbeidet med Frivilligsentralen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no