Østfold flyttebyrå

 • Ny flyplass blir bare levedyktig hvis den tar over all trafikk

Ny flyplass blir bare levedyktig hvis den tar over all trafikk

Corvera-flyplassen må overta all trafikk og personell fra San Javier for å kunne fungere, mener eksperter.

MURCIA

Det ser ikke veldig lyst ut for lønnsomheten ved Corvera-flyplassen, om man skal tro resultatene fra en undersøkelse som nylig ble fremlagt.

Forskere i Dinámicas Territoriales ved universitet i Murcia sier at for at flyplassen i Corvera skal være levedyktig må all flytrafikk og hele personalet fra flyplassen i San Javier flyttes til Corvera, melder Europa Press. Det er kun mulig om Aena, som drifter San Javier-flyplassen, også vinner anbudsrunden om Corvera. I siste fase av anbudsrunden står det mellom nettopp Aena og Aedis.

Skal du ha leiebil i Spania eller Skandinavia? Sjekk ut mulighetene her - gratis norsk servicetelefon + prisgaranti

I en artikkel, publisert i Papers de Turisme, analyserer de infrastruktur og tilgjengelighet for flytrafikken i regionen. De ser blant annet på hvordan rutetilbudet påvirker utviklingen av turismen i Murcia-regionen.
De gjentar i undersøkelsen at turismevekst i regionen er i stor grad avhengig av utviklingen av flytilbudet på samme måte som en økning i flytrafikken er avhengig av at turistindustrien vokser.

De mener videre at San Javier-flyplassen, hvor trafikken har sunket drastisk de siste årene, ikke fungerer godt som både militær og sivil lufthavn som i dag.

Forskningsleder Ramón García Marín viser til flyplassen Alicante-Elche som har forbindelse til 110 destinasjoner. Han sier en god tilgjengelighet med fly er helt avgjørende for utviklingen av turisme.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no