Østfold flyttebyrå

 • Nyåpnet kaffebar med svensk eier Izabella Dear flyttet til Torrevieja for å leve ut drømmen om Spania. Nå har hun åpnet kaffebaren Bar Leonardo by Bella midt i hjertet av byen. I tillegg til noen svenske retter tilbyr Izabella Dear blant andre gode spanske oster, skinker og viner.

Nyåpnet kaffebar med svensk eier


Bar Leonardo by Bella åpnet dørene ved begynnelsen av året og drives av svenske Izabella Dear, som håper at stedet blir et møtepunkt for mennesker.

TORREVIEJA

Dear flyttet til Torrevieja for ett år siden for å prøve lykken her. Etter bare tre måneder åpnet det seg en ny verden for henne.
– Jeg bodde i Spania som ung og falt pladask for språket, musikken og menneskene, derfor ville jeg gjerne dra tilbake. Familien min bor fremdeles i Stockholm, men har planer om å flytte ned hit etter hvert.

Izabella Dear hadde aldri drevet bar før, og at hun overtok Bar Leonardo var ganske så tilfeldig. I Sverige driver hun flyttefirma, en «second hand-butikk» og hjelper hjemløse. Det å hjelpe andre mennesker har alltid falt naturlig for henne.
– Jeg gikk forbi her en dag og møtte den tidligere eieren. Hun slet veldig med å få ting til å gå rundt, så jeg bestemte meg for å hjelpe til med baren. Til slutt sa hun at jeg kunne overta den, om jeg ville.

Den arbeidsomme svensken har ingen planer om at Bar Leonardo by Bella skal bli et typisk skandinavisk sted, selv om hun likevel har noen svenske delikatesser og bakervarer på menyen. Akkurat nå har hun et tilbud på fastelavnsboller, eller «semlor» som de blir kalt på svensk.
– Vi tilbyr en god blanding av svensk og spansk mat. Vi har også gode oster, skinker og vin på menyen, for å nevne noe. På dagen får man kjøpt kaffe og tapas samt en lettere lunsj, og på torsdager fra 13.00-15.00 har vi bingo. Når mørket senker seg blir kafeen gjort om til en bar, hvor vi i blant byr på levende musikk og temakvelder, forteller hun.

Det er lett å føle seg velkommen når man entrer den lille kaffebaren som ligger i en av sentrumsgatene i Torrevieja. Izabella Dear er glad i mennesker og slår gjerne av en prat med dem som er innom.
– Jeg vil at dette skal bli et møtepunkt for folk. Hvis du ikke har et sted å gå og er ensom, vil jeg gjerne at du kommer hit. Jeg liker også å "koble" folk. Hvis jeg har spanske og skandinaviske kunder her samtidig, liker jeg å presentere dem for hverandre, sier hun og smiler.

Bar Leonardo by Bella finner du i Calle Pedro Lorca nummer 9.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no