Østfold flyttebyrå

 • Nyåpnet svensk restaurant med en spansk vri Roosvall ønsker velkommen til den nye restauranten. Hittil har det vært mest skandinaver innom, men han kan fortelle at det også kommer en del spanjoler dit for å spise.
 • Nyåpnet svensk restaurant med en spansk vri
  Peter Roosvall forbereder rødvinssaus, som vi var så heldige å få smake på, til kveldens gjester. – Å koke rødvinssaus tar en hel dag om man lager den fra bunnen av, sier han.
 • Nyåpnet svensk restaurant med en spansk vri
  Restauranten har bordplasser både innen- og utendørs.

Nyåpnet svensk restaurant med en spansk vri

I sommer åpnet Roosvall’s dørene. Restauranten tilbyr det beste fra svensk og spansk kjøkken, og drives av Peter Roosvall og Rosie Frånlund.

TORREVIEJA

Begge har lang erfaring innenfor bransjen. Førstnevnte startet karrieren som kokk i 1979. Han jobbet i mange år på ulike båter der han laget mat til besetningen. Drømmen var å åpne et spisested i middelhavsområdet, men at det ble i Torrevieja, det var ganske så tilfeldig.

– Jeg kom hit for noen år siden for å hjelpe til på en restaurant. Under denne perioden bodde det en kattunge i buskene i hagen min. Han var helt forvirret stakkars, og det endte opp med at han til slutt flyttet inn hos meg. Vi ble riktige kompiser vi. Nesten som et par, så jeg ville ikke dra fra han. Han hadde jo ingen hjem. Under denne perioden jobbet jeg også på båt i fire uker, men da fikk jeg ordnet med en kattevakt. Da jeg kom tilbake, bestemte jeg meg for å bli, sier han og smiler.

Resten er historie. Nå har han åpnet restaurant, og den har allerede rukket å bli en suksess, selv om det ikke virket slik på åpningsdagen. Alt som kunne gå feil, gikk feil.

Trenger du taxi, tolk eller tannlege? I vår bransjeguide finner du oversikten

Han forteller:
– Det var fullbooket, og så var det jo en ny restaurant. Man tenker at det ser enkelt ut på papir, men det er det altså ikke. Servitørene har en lapp med bordnumrene på. Det gikk greit å holde kontroll på bordene i begynnelsen, men plutselig begynte det å striregne, og alle gjestene som satt ute, gikk inn og satte seg der. Da ante vi ikke hvilken mat som skulle hvor lenger. Elektrisiteten i Spania er jo ikke heller den beste, så det ble selvsagt kortslutning og strømmen gikk. Det var den verste starten man kan få.

Konseptet bak er enkelt. De prøver å møte to verdener. Det beste fra Spania og Sverige.
– På menyen har vi for eksempel oksefilét på en potetfondant. Potetfondanten steker man i andefett i en time, og så topper vi kjøttet med chorizo for å få den mer smakfull og krydrete. Over det heller vi en rødvinssjy.

Restauranten bruker bare ferske råvarer, og dem kjøper de ferske hver dag. De har ikke fryser en gang, men det trenger de da heller ikke.
– Jeg føler meg heldig som bor i et land der det er så stor tilgjengelighet på ferske og gode råvarer. Det er en hver kokks drøm, legger han til.

Sett denne? Kan ikke garantere vann til innbyggerne i mer enn tre måneder

Den ivrige restauranteieren har mange planer for restauranten i tiden fremover. I oktober kommer de til å kjøre i gang med et lunsjtilbud, og da skal også åpningstidene utvides. Nå har de åpent fra tirsdag til søndag fra 17.00-23.00, men fra 1.oktober har de åpent alle dager fra 13.00-23.00.

Restauranten ligger i Avenida Alfred Nobel 155, og Roosvall mener beliggenheten er veldig bra, selv om den ikke ligger helt «midt i strøket».

– De som kommer hit har bestemt seg for å komme hit. Man kan sitte sammen og prate i fred og ro. Vi har også en kjempestor parkeringsplass. Det fins ikke parkering å få på sommeren i Torrevieja. Derfor er beliggenheten perfekt for meg sånn som jeg har tenkt da. Jeg tenker langsiktig. Vi er her for å bli.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no