Østfold flyttebyrå

 • Okkupanter brøt seg inn i hus etter norsk kvinne Gunnel Le Grand Borg mener huset midt i mot sitt eget blir okkupert og har varslet politiet flere ganger. Den norske kvinnen som eide huset ”Casa Lill” har vært død i mer enn åtte år.
 • Okkupanter brøt seg inn i hus etter norsk kvinne
  Dette er "Casa Lill" som Gunnel Le Grand Borg er redd er blitt okkupert på Toretta III i Torrevieja.

Okkupanter brøt seg inn i hus etter norsk kvinne

Gunnel Le Grand Borg er redd de har fått okkupanter som nye naboer på Toretta III i Torrevieja.

TORREVIEJA

Rekkehuset til en norsk dame som døde for åtte år siden ble brutt opp og tømt for inventar på to timer.

Borg har bodd på Toretta III siden 2001 og er bekymret over utviklingen i området.
– Det er flere og flere hus som vi ser blir tatt over av nye «leietakere» her i urbanisasjonen. Dette er en gammel bydel i Torrevieja og det er trist å se at kommunen lar den forfalle. Tidligere var dette et flott område å bo og leve, sier Gunnel Le Grand Borg til Vikingposten.

Søndag ble hun oppmerksom på huset til «Lill» fikk besøk av flere menn som hoppet over gjerdet og tok seg inn i huset.
– Jeg ringte straks politiet som kom etter en stund, men da var mennene forduftet. Det kan virke som de vet nøyaktig hvor lang tid de har på seg, før politiet dukker opp.

Trenger du leiebil i Spania? Sjekk ut alle mulighetene her - gratis norsk servicetelefon

Le Grand Borg fulgte etter mennene og så at de forsvant inn i et område hvor flere hus allerede er okkupert i urbanisajonen.

– Jeg kjente igjen flere av mennene, og en nabo av oss sa han leier ut en bolig til en av dem, men jeg vet naboene er redde og engstelige for represalier og vil ikke blande seg bort i noe som lukter problemer. Flere av naboene her kaller meg for «sheriffen», men jeg vil at vi skal stå sammen om problemene. Alene er det veldig vanskelig, sier Gunnel Le Grand Borg.

Tirsdag var mennene tilbake med en varebil og tømte leiligheten på to timer.
– Jeg ringte politiet igjen da de dukket opp, men det kom ingen. Det verste er at de står og ser over til meg og flirer. Som om de gjør narr av meg og at de vet at jeg ikke kan gjøre noe med det. De skiftet også lås i både grind og dør før de dro.

Hun fortsetter:
– En av mennene kom til og med bort til meg med en håndskrevet leiekontrakt med navnet til min døde nabo skrevet inn. Da jeg sa at hun er død, rev han kontrakten til seg og forsvant tilbake til de andre. Vi forsøkte å finne slektninger etter vår norske nabo etter hun døde i flere år, men uten resultat. At de nå har fått leie dette huset finner jeg mildt talt usannsynlig.

Sett denne? Norwegian gir opp flere ruter i Spania

Hos Policia Local er det lite de kan gjøre.
– Vi kan ikke arrestere de for en falsk kontrakt så lenge ikke eieren er kontaktet. En håndskrevet kontrakt er like gyldig som en som er skrevet maskinelt. Om huset er okkupert er det eieren av boligen som må gjøre en anmeldelse til Guardia Civil. Men naboen må gjerne ringe oss på 965 705 326 om de vil vi skal komme forbi og sjekke tilstanden. Ellers er det ikke mye vi kan gjøre, eieren av huset må kontaktes, er svaret Vikingposten får av vakthavende betjent hos Policia Local i Torrevieja.. 

Gunnel Le Grand Borg er lite tilfreds med hvilke muligheter politiet jobber under ved husokkupasjoner.
– Loven må forandres. Hvorfor kan ikke kommunene kunne gå inn å ta over hus som har stått tomme gjennom flere år og hvor eierforhold er uklart, spør Le Grand Borg.

– Vi er recidente og betaler skatt, så vi kan vel forvente at kommunen både vedlikeholder offentlige områder og passer på boligene våre.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no