Østfold flyttebyrå

 • Opprørt over hunder som blir mishandlet Torill Østensen synes det er forferdelig å måtte høre hvordan de innstengte hundene griner og bjeffer hver gang hun går tur i skogen.
 • Opprørt over hunder som blir mishandlet
  Sist gang Østensen var på besøk på Costa Blanca stod det en annen hund fastbundet til en kjetting på samme sted. Hunden ble reddet av en nordmann, men døde like etterpå da det viste seg at den var veldig syk.

Opprørt over hunder som blir mishandlet

Torill Østensen fortviler.

 

ALTEA/LA NUCIA

Torill Østensen pleier å besøke Altea på denne tiden av året. Hun liker å gå tur med hundene til datteren som bor i La Nucia, men er fortvilet over situasjonen til tre hunder som står innelåst i et bur dag og natt midt i skogen.

Trønderen elsker å være i Spania, og kommer så ofte hun kan, spesielt på denne årstiden da hun elsker høsten på Costa Blanca. Hun liker å gå tur i de mange grønne områdene som omringer Altea og La Nucia, men i det siste året har hun kommet over hunder som står innestengt i et bur midt i en skog som strekker seg mellom Altea og La Nucia.

– Da jeg var her sist gang og gikk tur i dette området, kom jeg over en valp som stod fastbundet til en kjetting. Jeg ble fortalt av andre nordmenn som går tur med hundene sine forbi denne tomten at eieren hadde plassert hunden her fordi den skulle holde vekk kattene som kommer inn gjennom gjerdet og angriper hønene, som står like ved i et bur. Den gangen fant jeg to døde katter like ved gjerdet her. En mann jeg snakket med sa at han trodde det var eieren av tomten som hadde skutt dem, han hadde sett ham gå rundt her med et gevær.

Les også: Norske familier ble lurt - får tilbake penger etter at boligprosjekt havarerte

Hunden som stod der tidligere, slet seg fra kjettingen ifølge Østensen, og kom seg under gjerdet og ble reddet av en nordmann, som tok den med til en veterinær.
– Jeg har blitt fortalt at det viste seg at valpen var veldig dårlig og svak, og den døde like etterpå. Det er så forferdelig å tenke på. Og nå står det altså tre nye hunder der. Jeg får så vondt av disse hundene som står og griner og bjeffer hver gang jeg går forbi her. Hvordan er det mulig å behandle dyr slik?, spør Østensen.

- Jeg har undersøkt litt og har fått vite at ifølge loven så er det ikke lov til å ha en hund fastbundet mer enn et par timer i gangen. Det er kanskje derfor eieren av hundene nå har satt dem i et bur. Men det gjør ikke saken noe bedre. På tross av at naboene rundt her har anmeldt situasjonen til politiet blir ingenting gjort. Jeg håper nå at noen reagerer siden Vikingposten skriver om saken. Det er så bittert å måtte være vitne til dette hver gang man er ute og går tur. Og de stakkars hundene må jo lide noe forferdelig, avslutter den fortvilte trønderkvinnen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no