Østfold flyttebyrå

 • Overraskende middel mot solbrenthet

Overraskende middel mot solbrenthet

...selv om ekspertene stiller seg tvilende.

MADRID

Selv om det høres aldri så absurd ut så kan barberskum med mentol være et effektivt alternativ ved lettere solbrenthet, såkalt førstegrads forbrenning.

Det bekrefter dermatologene  Rosa Taberner og Eduardo Nagore ved Academia Española de Dermatología y Venereología (AEDV) og Fundación Piel Sana, melder Europa Press.

Ideen med å bruke denne typen barberskum på solbrent hud kommer fra en video lagt ut på sosiale medier av en amerikansk kvinne, Cindie Allen-Stewart.

Videoen der hun smører mannen sin med barberskummet er delt 230.000 ganger. Hemmeligheten er, ifølge Allen-Stewart, å smøre barberskum med mentol på det området som er solbrent og la det være i 30 minutter.

Deretter skylles det av med kaldt vann. Dette gjør hun om igjen neste dag om nødvendig.

Ekspertene sier at dette kan hjelpe, men ikke på grunn av barberskummet i seg selv, men fordi det har antiinflammatoriske stoff som aloe vera og virker fuktende, noe som er behagelig.

Samtidig som de sier at dette kan virke, mener de dette er tull.

- Det gir ingen mening. Det er greit nok om du er i ørkenen og det eneste du har er dette, men ellers finnes det bedre midler, sier de.

De tror heller ikke det er spesielt økonomisk å bruke denne barberkremen, siden den er minst like dyr som en fuktighetskrem.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Fire flotte strender uten mas og kjas

Det krystallklare vannet, naturstiene og liten tilstrømningen av andre turister er noe av det du kan ha glede av her på de «hemmelige» strendene.

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no