Østfold flyttebyrå

 • Planlegger 17.mai-tog Torvald Fors (t.v.) hjelper Klubbens medlemmer med økonomiske spørsmål og åpnet opp for mye diskusjon om dette temaet på møtet.

Planlegger 17.mai-tog

...men da må et par ting på plass.

GRAN ALACANT

5.april var det medlemsmøte i Den norske klubben Alacant, og det var et bra oppmøte der det nesten ikke var en stol ledig å se. Vikingposten fikk være flue på veggen.

Leder Magne Pedersen åpnet møtet med å informere om det som er nytt i Klubben og hva som skal skje fremover. Golfgruppen har startet opp igjen, og Klubben har fått to nye medlemmer: Harald og Inger Minde. Disse to har fått ansvar for hus og vedlikehold.

Det er i år planer om et 17.mai-borgertog hvis de blant annet får tak i to store flagg. Selve 17. maifeiringen vil være gratis for medlemmer, men ikke-medlemmer må betale. Det kan også hende at Klubben holder åpent etter 17.mai i år, men dette er ikke avgjort enda.

Trenger du tolk, taxi eller tannlege? Du finner navn og telefonnumre i vår bransjeguide

Torvald Fors har nylig blitt kontaktet av Klubben for å hjelpe til med spørsmål rundt økonomi og hvilke rettigheter man har hvis man oppholder seg i Spania over lengre tid. Han påpeker at han ikke er advokat, men har økonomisk utdannelse og vet mye om emnet, da han samarbeider med advokater.

På møtet informerte Fors om at norsk testament også er gyldig i Spania, men er man fastboende må man opprette et spansk testament. Hvis man oppholder seg i Spania i mer enn seks måneder er man ikke medlem av norsk folketrygd lenger, og man er pliktig til å betale skatt her. Disse temaene ble det en stor diskusjon om i salen.

11-14.oktober blir det langtur med Klubben. Da skal de blant annet innom Villa Segovia og Covarrubias. Mange viste interesse for turen allerede på møtet.

Liv Tyldum fra Hjelpegruppa informerte om de ulike veldedige sakene de jobber med. 25 prosent av overskuddet i Klubben går til Hjelpegruppa, men de har også loppemarked og egne innsamlinger.

Det er litt uenighet om hvor den nye hjertestarteren som er plassert på apoteket like ved skal oppbevares. Noen synes at den skal brukes mye mer og være med på langturer, mens andre mener at den alltid bør stå på apoteket siden det bare er ca. 50 personer som drar på tur, og de resterende 300 blir igjen.

En ting som alle var enige om var at et førstehjelpskurs trengs etter hvert, og det kommer de til å arrangere.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no