Østfold flyttebyrå

 • Quirónsalud tilbyr gratis prøver for påvisning av prostatakreft

Quirónsalud tilbyr gratis prøver for påvisning av prostatakreft

Torrevieja-sykehuset går ut med et nytt tilbud.

TORREVIEJA

Sykehuset Quirónsalud Torrevieja  lanserer en ny gratiskampanjen for tidlig diagnose av prostatakreft, dette i anledning av sykdommens verdensdag som markeres 15. september.

Prøvene består av gratis PSA-blodprøver og en konsultasjon hos urolog - men med forhåndsavtale - for menn fra den generelle befolkningen og pasienter ved sykehuset over 45 år, og for menn over 40 år hvis de har lignende sykdomstilfeller i familien.

Takket være antigenet PSA, som måles ved hjelp av en enkel blodprøve, kan spesialister fastslå verdien av dette proteinet som syntetiseres av prostatavevet, og som øker i verdi ved tilstedeværelse av en svulst. 

Doktor Sven Petry, avdelingsleder ved urologisk avdeling på Quirónsalud Torrevieja, forklarer:

– På grunn av det faktum at kreftceller produserer dette proteinet i større mengder, kan vi fastslå hos hvilke personer det er størst sannsynlighet for å finne denne typen celler, og avgjøre om tilstedeværelsen av disse cellene bør undersøkes eller ikke ved hjelp av en prostatabiopsi, avhengig av de potensielle fordelene og risikoene som diagnosen og behandlingen kan føre til. 

PSA-verdiene øker med alderen, noe som betyr at menn uten prostatakreft vil få påvist høyere PSA-verdier når de blir eldre. 

– Hvis vi estimerer at en normal indeksverdi er på under 1,5 for 45-årige menn, vil denne normalindeksen endres til 2,5 for menn mellom 45 og 65 år, og så videre, forklarer Petry.

Formålet med kampanjen er å gjøre befolkningen oppmerksom på viktigheten av tidlig påvisning, for en god prognose for denne sykdommen. 

– Hensikten er å informere om og øke bevisstheten i samfunnet rundt prostatakreft, ettersom den vanlige oppfatningen er at risikoen for utvikling er lav. Det er mulig å behandle prostatakreft hvis den oppdages på et tidlig stadium, forklarer doktor Petry.

Prostatakreft er den nest vanligste kreftformen i verden hos menn, og den første på listen  i Europa. Hvert år diagnostiseres rundt 25.000 nye tilfeller i Spania, hvorav mellom 20 og 30 prosent er pasienter som har fått et tilbakefall av sykdommen. 

– Oppdages den imidlertid på et tidlig stadium, kan svulsten kureres i 90 prosent av tilfellene, påpeker doktor Petry. Prostatakreft, med unntak av de avanserte stadiene, produserer sjeldent noen symptomer; derfor viktigheten av PSA, som tillater tidlig påvisning av denne sykdommen hos symptomfrie pasienter.

Det er ikke nødvendig å komme fastende, og prøvene utføres på sykehuset Quirónsalud Torrevieja. Prøveperioden vil vare fra 10. - 14. september, og de som er interessert kan be om informasjon fra fredag 7. september, mandag til fredag fra klokka 10.00 til 14.00. Enten på telefon 966 90 95 06, e-post: prevencion.trv@quironsalud.es eller via nettsiden www.quironsalud.es/torrevieja/es

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no