Østfold flyttebyrå

 • Reiser rundt med gla’ jazz fra Drammen 

Reiser rundt med gla’ jazz fra Drammen 

Dixieland-orkesteret «Gyldenløwe Brygge» turnerer for femte året på rad i Spania.

COSTA BLANCA

Under Spania-turnèen år har «Gyldenløwe Brygge» valgt å legge sine konserter til Costa Blanca-området.

– Vi har dermed også blitt invitert til å spille en konsert i Kulturhuset i Alfaz del Pi i forbindelse med de Spansk-Norske Dagene mandag 21. oktober. Vi var nedover i samme område også i 2017 og hadde utsolgte hus både i Sjømannskirken i Torrevieja og Den Norske Klubben i Costa Blanca, forteller «trommis» Erik Fingalsen.

Arrangør Siegmund Watty er storfornøyd med å ha Dixieland-orkesteret på plakaten i år.

– Vi er veldig glade for å kunne presentere dette «Gyldenløwe Brygge» som en del av de Spansk-Norske Dager. Orkesteret viser en genuin spilleglede og improvisasjonskunst for sitt publikum, og som en i Sjømannskirken sa sist de holdt konsert her: «En herlig spilleglad gjeng, jeg kom i New Orleans stemning allerede med innledningen...». Så en kan trygt si at dette orkesteret nå suser oppover i det norske gla’jazz miljøet. I Den Norske Klubben Costa Blanca var det egentlig lokalitetene som begrenset publikumsbesøket, men i selveste Casa Cultura i L’Alfaz del Pi vil det være plass til alle. Så her er det bare å planlegge besøket og sikre seg en billett, sier Siegmund Watty.

Foruten å delta under de Spansk-Norske Dager, vil «Gyldenløwe Brygge» også holde en «Jazz-Dinner» på Hotel Masa i Torrevieja fredag 18. oktober, søndag 20. oktober i den nye svenske kirken klokken 18 og tirsdag 22. oktober er det Sjømannskirken i Torrevieja de opptrer.

Alle i «Gyldenløwe Brygge» er opprinnelig fra Drammen, de vi spiller musikk forankret i New Orleans. 

– Vi har stor sang- og spilleglede, og med tre vokalister i stallen og en tuba som bass-instrument, låter dette som de første Dixieland-band i New Orleans. Flere av gutta i orkesteret har spilt sammen i over 40 år, sier Fingalsen.

– Vi legger stor vekt på kontakten med publikum og forsøker å skape en uformell tone, men hvor musikken som presenteres skal være med presisjon og rytme, avslutter Erik Fingalsen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no