Østfold flyttebyrå

 • Roger vet ikke hvor han skal gjøre av seg Roger Berg og cruisebåten MS Amadea er på vei til Tyskland. Om han kommer inn i Spania vet han ikke.

Roger vet ikke hvor han skal gjøre av seg

Corona-krisen lager krøll for nordmann.

 

TORREVIEJA

Roger Berg er innkjøpssjef på cruisebåten MS Amadea og jobber turnus. Uten mulighet for å få gå til noen havner er båten på vei til sin «hjemmehavn» i Tyskland. Berg er usikker på om han får lov reise til Spania hvor han bor med sin datter og samboer.

Berg har samboer og datter som bor i Torrevieja. Datteren går på Den norske skolen i Rojales.

– Jeg har søkt om residencia, men ikke fått svar eller innvilget søknaden foreløpig. Nå er jeg jeg usikker og engstelig for hva jeg skal gjøre når vi kommer til Tyskland om en drøy uke. Jeg bor i Torrevieja og har ingen bostedsadresse i Norge. Samtidig er jeg også urolig for de hjemme og hva som skjer. Jeg får med meg nyheter fra Costa Blanca gjennom Vikingposten sin nettside når jeg er på jobb. Det er veldig glad for, skriver Berg i en e-post til Vikingposten.

Ingen er corona-smittet om bord i MS Amadea. Men med stengte havner har båten vært nødt til å sette kursen fra Panama til Tyskland.

– Livet om bord er som en liten by, og vi det alle bra. Det er 492 passasjerer hvor verken passasjerer eller crew er syke. Vi har alt vi trenger om bord, men det begynner å bli litt tynt på lageret siden vi ikke får legge til kai noe steder. Vi takket Panama for at vi fikk ferske egg, grønnsaker og vann før vi satte kursen mot Europa. Nå har vi vært til sjøs i ni dager og har åtte dager igjen, skriver Berg.

Saken på Berg er oppslag i denne ukens utgave av Vikingposten - les hele avisen her

– Jeg ser også med skrekk på hvordan nordmenn ikke klarer å følge enkle regler i Norge. Tenk da på oss, som er om bord med fremmede mennesker i fire måneder. Vi tar vare på våre passasjerer med glede, men det er fremmede mennesker og ikke familien vår. Ingen her om bord klager. Jeg mener man bør klare fem uker i isolasjon og karantene av hensyn til hverandre. Nå er alt usikkert også i denne bransjen. Ingen vet hvor lenge dette varer. Jeg vet ikke om vi blir sendt avgårde i permisjon når vi går i land. Ikke vet jeg om jeg får fly til Spania eller kommer inn i landet.

Berg søkte om residencia for en stund siden, men fikk først avslag da på grunn av jobben hans medførte at han ikke «hadde nok dager i Spania». 

– Det er feil, jeg vet jeg får residencia i Spania siden både min datter og jeg er norske statsborgere. Datteren min går jo også på skole der.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no