Østfold flyttebyrå

 • Rundt 1300 spanske arbeidere varsler sak mot Norwegian 

Rundt 1300 spanske arbeidere varsler sak mot Norwegian 

Er svært misfornøyd med behandlingen de har fått.

 

TARRAGONA

Over 1300 arbeidere, piloter og kabinpersonell i Spania er svært misfornøyde med hvordan de blir behandlet av flyselskapet Norwegian.

Gjennom fagforeningene Sepla og USO har Norwegians flybesetning i Spania reist et forlikskrav, et skritt på vegen til en ordinær rettssak, skriver El País.

Årsaken til at arbeiderene har gått til sak er at Norwegian Air Shuttle nekter å akseptere pilotene og besetningsmedlemmene som ansatte i selskapet tilknyttet basene i Barcelona, Malaga, Alicante, Tenerife og Gran Canaria.

Sist mandag fikk de ansatte beskjed fra Norwegian om å levere inn uniformer og legitimasjon. Fagforeningenes representanter fordømmer Norwegians måte å kvitte seg med arbeidere på.

De hevder dette er en måte selskapet prøver å unngå å måtte betale sluttvederlag og spare seg for å betale eventuell gjeld til Seguridad Social i Spania.

Norwegian sier at de spanske pilotene og besetningsmedlemmene er ansatt i et eksternt firma som Norwegian nå har avsluttet samarbeidet med.

Det eksterne selskapet er Norwegian Air Resources Spain, eid av OSM Aviation, som ansatte flypersonell for Norwegian blant annet i Sverige, Storbritannia og Spania.

En av talsmennene for arbeiderne er en pilot med mer enn seks år bak spakene hos Norwegian.

– Hvis selskapet ikke trenger arbeiderne må de følge juridiske prosedyrer. Vi som har jobbet i årevis i selskapet har opparbeidet en del rettigheter. Nå kan de ikke bare fortelle oss at dette ikke er deres ansvar, sier han.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no