Østfold flyttebyrå

 • Rystet etter møte med politiet Policia Local har som en av flere oppgaver å sørge for at portforbudet blir respektert.

Rystet etter møte med politiet

Mary-Ann (72) følte seg som en kriminell.

VILLAJOYOSA

Mary-Ann Weiby (72) har bodd forskjellige steder på Costa Blanca siden 2004, det siste året i Villajoyosa. Under en tur i matbutikken sist torsdag ble hun stoppet av det lokale politiet. Det ble en fæl opplevelse.

– Jeg bor alene i Villajoyosa og da jeg tok min tur til butikken for å handle mat, som jeg har lov til, ble jeg stoppet av to lokale politimenn på hjemveien. De sto like ved stranden med en politibil. De spurte hva jeg gjorde ute og om jeg ikke visste at det var portforbud. Jo, svarte jeg, det er jeg klar over, men jeg har lov å gå i butikken for å handle mat, forteller Mary-Ann Weiby.

Hun fortsetter:

– Da ville de se kvitteringen fra butikken, og jeg tok frem matvarer og en kvittering. Men i sekken jeg bruker når jeg handler lå det igjen en kvittering fra en tidligere handletur. Den var på syv euro. Da gliste den unge politimannen hånlig og sa at jeg ikke kunne gå i butikken for å handle for bare syv euro. Jeg forklarte at dette ikke var riktig kvittering og fant den fra dagens handletur. Den var på 15 euro, men den ville han ikke se på, men sa at om jeg skulle gå i butikken måtte jeg handle for mye mer.

Deretter ble Weiby bedt om å vise legitimasjon, NIE-nummer og spurt om adressen hun bodde.

– Jeg fortalte det var i samme gate vi var, men lengre bort og pekte. Jeg har ikke bodd her så lenge så jeg husket ikke gatenavnet der og da. Da ble han veldig spydig og mente jeg som hadde bodd i Spania siden 2004 burde vite adressen min. Så beordret han meg til å gå hjem. Da følte jeg meg som den verste forbryteren, sier Mary-Ann Weiby.

Så fotfulgte politimannen Weiby helt frem til inngangsdøren.

– Her spurte han om hvilken etasje jeg bodde da jeg låste opp ytterdøren, men det svarte jeg ikke på og bare smalt igjen døren. Jeg opplevde det som en veldig ubehagelig opplevelse og må innrømme jeg ble ganske fortvilet etterpå, selv om jeg opplever meg selv som en psykisk sterk person. Måten de snakker til deg på skremmer jo livet av deg. Er det nødvendig, spør Mary-Ann Weiby.

Pressekontakten hos Policia Local i Villajoyosa sier til Vikingposten at det ikke er noe minimumsbeløp man må handle for - slik politimannen ga inntrykk av.

– Man bør likevel ikke gå ut for å handle hver dag, og for egen og andres sikkerhet bør man handle mer når man er i butikken. Mine kolleger tok kanskje litt hardt i slik at hun tenker seg om neste gang hun går i butikken og går kun når hun virkelig må. Vi har inntil nå bøtelagt og sendt hjem veldig mange, men nå ser det ut som folk skjønner alvoret i dette portforbudet og holder seg hjemme. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no