Østfold flyttebyrå

 • Så mye moms betaler du på forskjellige produkter

Så mye moms betaler du på forskjellige produkter

I Spania er vanlig IVA (moms) på 21 prosent, men mange produkter har lavere moms. Her er oversikten.

 

MADRID

Det er to andre kategorier i tillegg til den generelle, der er momsen på 10 og 4 prosent.

Regjeringen vil gjerne ha flere av de mest brukte produkter i de to kategoriene med redusert moms, spesielt for lavinntektsgrupper eller sårbare grupper.

Finansminister María Jesús Montero sier at moms er en avgift som er harmonisert i EU og dermed ikke er enkel å endre. Han sier at regjeringen må forklare seg svært godt for EU-kommisjonen om hvorfor man vil senke momsen på et produkt til en redusert moms på 10 prosent eller til en superredusert moms på 4 prosent. 

I dag omfatter den generelle momsen på 21 prosent de fleste regninger som strøm, gass og lignende, tekstiler, elektriske artikler, kosmetikk, alkohol, tobakk, begravelsestjenester, biler, bleier, frisør, blant andre.

Redusert moms er på 10 prosent og omfatter billetter til kino, teater, konserter og dans. I denne kategorien finner vi også ikke-alkoholholdige drikker og matvarer som kjøtt og fisk, fersk eller konservert, noen medisiner, nye boliger, vannforsyning, kollektivtransport, restauranter og hoteller, briller og graderte linser. 

Superredusert moms er på fire prosent og omfatter noen matvarer som melk, egg, frukt, grønnsaker og brød. Det er også fire prosent moms på medisiner, aviser og blader, både på papir og digitalt, på bøker og hjemmetjenester, blant annet.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no