Østfold flyttebyrå

 • Satser på tross av advarsler Luka Ferrari håper på mye besøk fremover. Før øyeblikket går restauranten veldig bra og har blitt spesielt populær blant nederlendere og nordmenn.
 • Satser på tross av advarsler
  Alt blir laget fra bunnen av i restauranten, og alle ingredienser kommer rett fra Italia.
 • Satser på tross av advarsler
   Luca Ferrari (t.h.) er daglig leder hos Little Italy, og på kjøkkenet står Gianni Nicoló som har jobbet på flere italienske restauranter i Roma i mange år.

Satser på tross av advarsler

Luka går mot strømmen.

 

ALFAZ DEL PI

Det er et kjent fenomen at forretningene i hovedgaten i Alfaz sliter med å tiltrekke folk. Likevel bestemte Enzo Capasso seg for å åpne en ny italiensk restaurant hvor en annen italiener stengte noen få måneder tilbake.

Før sommeren bestemte eieren av Pasta Fresca, Toni Zizza, å stenge restauranten sin etter bare et og et halvt år etter åpningen. Grunnen var ifølge han selv at det var umulig å utvikle et godt konsept i hovedgaten på grunn av mangel på folk på ettermiddagen og om kvelden. 

Knapt en måned har gått siden Litttle Italy i Avenida Pais Valencia i Alfaz sentrum åpnet sine dører da Vikingposten stikker innom for en prat. Eieren selv er ikke til stede, men det er daglig leder Luca Ferrari som tar imot avisen med åpne armer. 

– Mamma mia, så hyggelig at dere vil skrive om oss! Vi hadde en norsk kunde på besøk sist uke og hun snakket faktisk om en avis som het Vikingposten og som vi burde kontakte, så kommer dere innom! 

Han kan fortelle de brukte mange uker til å forberede restauranten og dekorere den før den endelig åpnet sist måned.

– Lokalet er jo veldig lite, vi har plass til maks 18 gjester, men det var en del ting vi ville forandre på kjøkkenet, og vi har investert i det aller siste når det gjelder pizzaovn. Vi setter veldig stor pris på om dere skriver at på onsdager har vi spesialtilbud på pizza. Den er selvfølgelig hundre prosent hjemmelaget, deigen lager vi også selv. 

Men absolutt alt er laget fra bunnen av i denne sjarmerende lille restauranten. Luca tar frem et brød han nettopp har tatt ut av ovnen.

– Dette brødet er utrolig god på smak. Vil dere smake? Vi bruker å servere det sammen med tilbehør når gjestene kommer, og det er noe de setter  veldig stor pris på. Spesielt nordmenn er glade i dette brødet, som minner litt om brød de baker selv. 

Konseptet til Little Italy går ut på servering av mat som tar litt tid å lage. Meningen er at man skal komme til restauranten for å nyte et godt måltid, det skal være en matopplevelse. 

– Vi er det motsatte av fast-food, dette er slow-food. Vil man ha ekte italiensk mat, krever det litt tid. Det blir ikke laget på ti minutter for å si det slik, men vi er glade for å kunne si at våre gjester setter pris på det, de er ute etter en god matopplevelse.

Restauranten er åpen hver dag utenom mandager.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no