Østfold flyttebyrå

 • Satte stopper for TV-pirater

Satte stopper for TV-pirater

Drev ulovlig i stor stil.

Spansk politi har arrestert fem medlemmer av en bande som ulovlig solgte tilgang til hundrevis av TV-kanaler over internett.

Den internasjonale organisasjonen hadde sin base flere steder her i Spania, men drev med virksomhet i Danmark, Storbritannia, Latvia, Nederland og Kypros.

Tre av medlemmene holdt til i luksusboliger på Costa del Sol. Det kunne de gjøre fordi politiet mener banden har tjent åtte millioner euro siden 2013.

Tusener av "abonnenter" fra mange land betalte fra 40 euro og oppover i måneden for å følge fotball, TV-show og filmer - uten å vite at de kjøpte tjenesten fra en piratleverandør.

Politiet startet sin etterforskning i 2015 etter at Premier League (PL) i England anmeldte et webbasert selskap i Málaga som tilbød IPTV uten at det forelå noen avtale med PL. Politiet fant fort ut at svindlerne hadde tilgang til 800 internasjonale TV-kanaler. 

For å skape inntrykk av at selskapet drev lovlig etablerte man tele- og internettselskaper.

Politiet har samarbeidet med kolleger i Danmark og Storbritannia. Dermed har man avslørt åtte avdelinger i Málaga, Alicante og Madrid, fire i Danmark og to i Storbritannia.

 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no