Østfold flyttebyrå

 • Skål for kjærligheten! Anne-Grethe og Hans-Petter Hansen har vært sammen siden de var 15 år. 60 år senere er kjærligheten like stor som første dag.
 • Skål for kjærligheten!
  Sist uke ble Diamantbryllupet feiret med brask og bram på Den Norske Klubben Costa Blanca, hvor parets sønn Thorbjørn Hansen også var tilstede.

Skål for kjærligheten!

Anne-Grethe og Hans-Petter Hansen måtte søke kongen om tillatelse før de giftet seg. Nå har de feiret 60 års bryllupsdag på Costa Blanca.

ALFAZ DEL PI

Anne-Grethe og Hans-Petter Hansen fra Movatn i Oslo har vært gift i 60 år. Den store dagen ble feiret på Den Norske Klubben.

Det ungdommelige pensjonistparet står og venter på Vikingposten når vi kommer inn gjennom døren til Klubben. Det er vanskelig å tro at de begge fyller 78 i år. 

– Vi holder oss unge takket være det gode liv her i Alfaz del Pi, hvor vi har bodd siden 2001, smiler Hans-Petter. Vi hadde aldri vært i Spania før vi kom hit på besøk på oppfordring av min lillesøster Bjørg Svedbergh, som tidligere var styreleder her i Klubben. Vi likte oss fra første stund, så det ble til at vi solgte huset i Norge for å kjøpe oss bolig her. 

Det har de aldri angret på. Paret trives som fisken i vannet, og lengter ikke etter å stå på ski og måke snø.

Sett denne? Norwegian kutter ruter fra Norge til Spania

– Det er vi ferdige med for lengst, og vi er i Norge bare en gang i året. Familien ser vi ofte, for de liker å komme hit på besøk. Det er spesielt barnebarna som elsker å komme hit, jeg tror jeg trygt kan si at vi hadde sett dem mye mindre om vi hadde bodd i Norge. Tenk om vi for eksempel hadde bodd på Namsos? Tror dere de hadde kommet og besøkt oss der, sier han spøkefullt. 

Paret traff hverandre da de var bare 15 år, og har holdt sammen siden.
– Jeg husker at jeg og en venninne dro ned til fotballbanen like ved der vi bodde for å se på en fotballkamp noen gutter vi kjente spilte, sier Anne-Grethe. Jeg la merke til Hans-Petter med én gang, men da kampen var over var det kameraten hans som kom bort til meg og prøvde seg.

– Ja, men det varte ikke lenge, skyter Hans-Petter inn. Jeg hadde også lagt merke til Anne-Grethe, hun skulle bli min! Så jeg bare skjøv unna kameraten min, som også var min tremenning. Det endte med at vi fulgte jentene hjem.

Allerede fra den gangen ble Anne-Grethe og Hans-Petter et par. Det skulle ta bare et par år før de giftet seg.

– Da var Anne-Grethe tre måneder gravid, men jeg pleier å fleipe med at sønnen vår ble født altfor tidlig, bare seks måneder etter bryllupet, ler Hans-Petter. Vi måtte forresten søke til kongen for å få lov til å gifte oss siden vi ennå ikke hadde fylt 18 år. Slik var det jo på den tiden.

Det var ingen lett start for paret som eide ingenting og måtte bo i en hytte som foreldrene til Hans-Petter eide, og hvor det ikke var innlagt vann og hvor det var utedo.

– Jeg husker jeg måtte vaske bleier og tøy ute. Det var helt andre tider, men vi kom oss gjennom vanskelighetene sammen, sier Anne-Grethe. Men ting ble jo mye bedre etter hvert som Hans-Petter begynte å jobbe, og da jeg også kom meg i jobb da sønnen vår begynte på skolen. 

Når de blir spurt om hva hemmeligheten bak et slikt langt ekteskap er, bare smiler de til hverandre og vet ikke helt hva de skal svare. Men man får inntrykk av at det er den store kjærligheten de har følt for hverandre frem til i dag som har holdt dem sammen.

– Vi er heldige som har fått et slikt godt og rikt liv sammen, og vi har planer om å holde kjærligheten varm i mange år til, smiler Hans-Petter. Vi synes det er veldig flott å kunne feire denne store begivenheten her i dag sammen med så mange gode venner. Vi har alltid kjøpt gaver til hverandre på bryllupsdagen vår, men i år bestemte vi oss for å bruke pengene til å feire diamantbryllupet med alle våre venner, dem er det mange av! I dag feirer vi på Klubben, og i morgen inviterer vi på middag på restauranten Sol y Luna på Alfaz del Sol, avslutter Hans-Petter. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no