Østfold flyttebyrå

 • Skadene fortsatt synlige etter uværet Flere steder har uvær og bølger gravd vekk sand fra strendene. Bildene er tatt ute ved km 12 på La Manga-stripen. Foto: Knut Åge Hansen
 • Skadene fortsatt synlige etter uværet
  Onsdag var arbeidene med å rette opp skadene etter uværet i påsken i full gang. Foto: Knut Åge Hansen

Skadene fortsatt synlige etter uværet

Tonnevis med sand forsvant fra strendene.

LA MANGA

Cartagena kommune fjerner gjørme fra strendene i lagunen, men gjør foreløpig ikke noe med skadene på Middelhavssiden på La Manga (Murcia).

Vi har hatt den første helgen i år med sommerlige temperaturer og mange trekker til strendene. Om man vil nyte strandlivet på La Manga er det ikke likegyldig hvilken strand man velger. Ødeleggelsene etter uværet i påsken er rettet opp noen steder, men ikke over alt, skriver La Verdad.

Sigve Gerhard fra Haugesund har feriebolig på La Manga. Han er bekymret for utviklingen av vedlikeholdet av strendene.

– De siste årene har sanden blitt vasket bort på flere strender her. Store og små steiner kommer frem i dagen. Middelhavets bølger, og da særs vinterstid, har store krefter. Ikke bare «spiser» den sand, men velter store steiner som er lagt ut for å danne molo. Halvparten av moloen rett vest av det majestetiske fyret ved Carlo de Palo, er borte vekk, forteller Gerhard til Vikingposten.

– Vedlikehold av strendene bør nå få en høyere prioritet av de kommunale og statlige organer.

Det er særlig i området ved Las Salinas mot Middelhavet at det mangler sand. I urbanisasjon Las Sirenas ble rekkverket på veien til stranden ødelagt og er fortsatt ikke reparert. Uværet dro med seg sanden og kloakkrørene ligger nå ubeskyttet. 

– Det er ikke bra, for hvis noe eller noen ødelegger dem vil det bli utslipp på stranden, sier Salvador Hernandez, som er vaktmester i en av urbanisasjonene i området.

Ifølge beboere er det mangelen på sand på stranden som er det største problemet.

På andre strender ut mot Middelhavet som Entremares eller Playa del Galúa er det ingen mangel på sand. Foreløpig konsentrerer Cartagena kommune seg om strendene på innsiden, mot Mar Menor. Her er arbeidene i full gang.

Arbeidere fra kommunen har manuelt fjernet gjørme fra strendene mot Mar Menor og fjernet "slim" i strandkanten. Men før de kom så langt hadde enkelte beboere også her protestert mot at det tok for lang tid før kommunen kom i gang med ryddearbeidet.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no