Østfold flyttebyrå

 • Skole får toppscore i elevundersøkelse Fornøyd gjeng. Fra venstre ser vi Eirik van Riel, Kristin J. Erdal, Nils P. Lie-Gjeseth, Sebastian Armand Paulsen, Sarah Christin Aa. Schrøder og Knut Lithell.
 • Skole får toppscore i elevundersøkelse
  Klikk for å se større versjon

Skole får toppscore i elevundersøkelse

En nylig gjennomført anonym elevundersøkelse viser fantastiske resultater for norsk skole i Spania.

ALFAZ

Rektor Knut Lithell og viserektor Nils P. Lie-Gjeseth har til sammen 45 års erfaring fra skoler i Norge. De to erfarne lærerne har aldri tidligere i sine karrierer opplevd maken til tilbakemeldinger fra elevene.

– Elevene sier selv at ingen blir mobbet her på skolen. Vi har elever her, som har blitt mobbet ved videregående skole i Norge, og de har gruet seg til hver eneste dag på skolen hjemme i nord. Etter de begynte hos oss har de kommet hjem til mamma og pappa smilende hver dag. Ikke en eneste antydning til mobbing opplever de her. Da lærer man også betydelig mer, sier Nils P. Lie-Gjeseth til Vikingposten.

– Hva er årsaken til at elevene trives så godt på skolen?
– Elevene er inkluderende. De er vant til å ta imot nye elever hvert år. Dessuten har vi små grupper der elevene får god og nær kontakt med lærerne. I tillegg har vi også dyktige lærere. Et resultat av at vi alltid har en stor søknadsmengde og kan plukke ut de beste. Vi bruker lang tid med prosessen for å finne nye lærere, forteller Knut Lithell.

Les også: Kan komme til å stenge norsk Spania-skole

Både rektor og viserektor forteller at miljøet på skolen har vært godt i mange år. Derfor kommer ikke svarene i undersøkelsen som noen stor overraskelse på dem.
– Det fine med undersøkelsen er at vi får tallfestet resultatene. Dermed vet vi at dette stemmer, sier Lithell.

Les ogs: Hjelper Rojales-elever med yrkesvalget

Kristin J. Erdal er elev ved skolen. Hun har ett år i Spania sammen med familien. Kristin har tidligere vært elev ved en skole i Stavanger.
– Her på Den norske skole Costa Blanca trives jeg utrolig godt. Læremiljøet er helt topp. Vi har flinke lærere, og elevene i klassen er rolige. Dette gjør at vi får mye igjen av undervisningen. Skolen har få elever i forhold til skoler hjemme i Norge, og alle kjenner alle. Dette tror jeg gjør at vi ikke har mobbing her ved skolen, sier Kristin J. Erdal til Vikingposten.

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no