Østfold flyttebyrå

 • Slik skal vi feire 17. mai på Costa Blanca Roger Brasetvik og kona Kristin Oskarsen flyttet til Torrevieja før 17. mai 2017. I år blir det både nasjonaldag- og burdagsfeiring for ekteparet.
 • Slik skal vi feire 17. mai på Costa Blanca
  Jan og Elin Olsen har ikke lagt noen spesielle planer for 17. mai.
 • Slik skal vi feire 17. mai på Costa Blanca
  Christian Bustillo feiret 17. mai i Albir i fjor, men i år skal han jobbe.
 • Slik skal vi feire 17. mai på Costa Blanca
  Karin Vangstad og Willy G. Steinsvoll har feiret nasjonaldagen på Costa Blanca i mange år og gleder seg til årets begivenhet.

Slik skal vi feire 17. mai på Costa Blanca

I morgen er Norges nasjonaldag. Vi sjekket med noen nordmenn om hvordan de feirer dagen på Costa Blanca. Her er svarene.

COSTA BLANCA

Elin og Jan Olsen
ALBIR
– Vi har aldri feiret 17. mai her på Costa Blanca, men har derimot feiret den i Firenze, hvor sønnen vår bor. Der er det ulike grupper og studenter som feirer dagen med god mat og godt drikke, gjerne med norsk flagg på bordet.

For oss betyr ikke nasjonaldagen spesielt mye lenger. Denne dagen er mere barnas dag, og vi har hverken små barn eller barnebarn. Mange er nok litt uenige med oss her, for vi er klar over at dette er en stor dag her i Alfaz del Pi, hvor mange tusen møter opp for å feire 17. mai. 
Det ser ut som om at spanjolene synes det er helt greit at vi feirer nasjonaldagen her nede. Vi blir mottatt godt i forhold til hvordan andre blir mottatt hjemme i Norge. Vi har kanskje en del å lære av spanjolene. Men samtidig så begynner jo folket her nede å få nok av turister og klimaflyktninger som fortrenger lokalbefolkningen sine muligheter.

Det er nok slik at mange føler seg mer norsk i utlandet på nasjonaldagen enn hva de gjør når de feirer den i Norge, spesielt eldre som husker litt lenger bak i tid. Tenker da på de som har opplevd okkupasjonstiden og tiden før oljen gjorde hverdagen helt annerledes. 
Vi har altså ikke lagt noen planer for nasjonaldagen, men det blir nok til at vi tar oss en tur og kikker på det som skjer. Vi håper at alle får det beste ut av dagen, og vi anbefaler at man glemmer bunader på grunn av varmen og at man husker på hundene, la dem for all del ikke sitte igjen i bilene.

Les også: Slik blir 17. mai-feiringen på Solgården

Christian Bustillo 
ALBIR
– Jeg har feiret 17. mai her på Costa Blanca bare én gang før, og det var i fjor. Da ble det frokost med familie og venner, allsang og tog i gaten utenfor huset vårt i Albir. Jeg må innrømme at jeg ikke har feiret dagen noe særlig i Norge i de siste årene, men i Albir ble det altså en ordentlig feiring i fjor. 
I utgangspunktet synes jeg det har tatt litt av med hvordan hele regionen har blitt så «norsk», men samtidig så fører det mye bra med seg for næringslivet i området. Det er jo fascinerende å tenke på at det samles så mye mennesker i Alfaz for å gå i tog og være med på de forskjellige begivenhetene som foregår i løpet av dagen. Selv om det er delte meninger rundt det, så er det nok noe som er verdt å få med seg for de fleste.

For årets 17. mai har ikke jeg og familien lagt noen spesielle planer ennå. Men det blir nok frokost i hyggelig selskap, og så blir det jobb for min del. Jeg driver et selskap som leier ut ferieboliger på Costa Blanca, og vi har nok å gjøre i disse dager. Det er jo ikke akkurat slik at Spania stopper opp selv om Norge har nasjonaldag.

Karin Vangstad og Willy Gøran Steinsvoll
ORIHUELA COSTA
– Vi har feiret 17. mai på Costa Blanca mange ganger. Vi bor i Norge mesteparten av året, men tilbringer alltid et par måneder i Orihuela Costa, og en av dem pleier å være mai måned.

Vi pleier å stå opp om morgenen og nyte en god frokost. Stemningen er alltid god. Vi synes det er noe helt spesielt å feire nasjonaldagen i Spania, det blir til at man føler seg enda mer norsk enn om man hadde feiret dagen i hjemlandet. Kanskje fordi at det blir satt veldig fokus på tradisjoner som er tilknyttet denne dagen. Man møter glade nordmenn overalt som ønsker deg til lykke med dagen i sine bunader og med norske flagg.
Vi pleier aldri å se eller være med i borgertoget, da må vi kjøre ned til Torrevieja, og det gidder vi ikke. Vi tar heller turen til The Abbey, som er en restaurant noen spanjoler driver ikke så langt fra der vi bor, og de serverer norsk lapskaus på denne dagen. Lapskausen er ikke helt som den vi har i Norge, den er litt mer som en suppe, men veldig god likevel. 

Mange sier at spanjolene ikke liker at vi feirer nasjonaldagen vår på en slik måte som vi gjør her i Spania. Det er vi ikke enige i. På 17. mai møter vi alltid mange blide spanjoler som kommer bort til oss for å gratulere oss med dagen, og noen feirer den sammen med oss. Det blir alltid en hyggelig dag i selskap med nye som gamle venner, mye god mat og musikk. Vi ønsker alle sammen en hjertelig god 17. mai. 

Les også: 17. mai-programmet i Torrevieja

Roger Brasetvik
TORREVIEJA
– Dette blir kun vårt andre år vi opplever 17. mai i Torrevieja. I fjor var vi nyinnflyttet til byen og hadde mange baller i lufte. Da nøyde vi oss med en middag om kvelden. I år blir det først å jobbe, men vi vil ta en tur til Sjømannskirken på ettermiddagen å se om vi kan få oppleve nordmenns 17. mai-tradisjoner på nært hold. Om kvelden skal vi feire fødselsdag for en i familien. Han blir 91-år.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no