Østfold flyttebyrå

 • Slutt på diesel, 95 oktan og 98 oktan bensin

Slutt på diesel, 95 oktan og 98 oktan bensin

I høst endres merkingen av drivstoff på bensinstasjonene.

MADRID

Endringen skjer 12. oktober og er et av tiltakene EU gjør for at man i fremtiden skal bruke renere energikilder, skriver La Verdad.

Det drivstoffet vi i dag kjenner som diesel, 95 og 98 oktan bensin vil ikke bli å finne, i stedet kommer nye symboler på det drivstoffet du skal fylle på bilen. 

Når du skal fylle drivstoff må du ikke bare være oppmerksom på formen på merket (kvadrat, sirkel eller rombe), men også symbolene på merket.

Kvadratene i dette nye designet gjelder diesel, sirklene er for bensin og rombene for forskjellige typer gass.

For diesel er det symbolene B7, B10 og XTL som gjelder. B7 er for biler som kan ta en blanding på inntil syv prosent biodiesel, B10 inntil ti prosent og XTL diesel med parafin. 

Bensin merkes E5, E10 og E85. Her er det blandingen med etanol som gjelder, E5 for motorer som tåler fem prosent etanol, E10 for de som tåler ti prosent  og E85 for de som kan kjøre med en blanding på 85 prosent etanol.

Forskjellige typer gass identifiseres med H2 for hydrogen, CNG er komprimert naturgass, LPG flytende petroleumsgass og LNG er flytende naturgass.

Nye biler og biler som registreres fra 12. oktober må merkes slik at man ser hvilket drivstoff som er riktig for kjøretøyet. Kjøretøy registrert før denne datoen trenger man ikke gjøre noe med, men man bør kontakte fabrikant eller forhandler om man er i tvil om hva som er riktig drivstoff for bilen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no