Østfold flyttebyrå

 • Sommer midt på vinteren Familien Birkestad dro fra sju minusgrader i Sverige og nølte ikke med å bade i det fine været da de kom frem til Costa Blanca.
 • Sommer midt på vinteren
  Nederlandske Roy Simons tok med seg vennene på stranden sist mandag og ble der hele formiddagen.

Sommer midt på vinteren

Denne uken var det mange som tok frem sommertøyet og dro rett på stranda. Noen våget seg til og med ut i vannet.

ALBIR

I solen var det over tjue-fem varmegrader sist mandag, og i gaten gikk folk rundt i T-skjorte og shorts. Mange tok turen til stranden, hvor de koste seg hele formiddagen.

– Dette er rene luksusen, sier svenske Karin Birkestad. Barna er elleville av glede, og nekter å gå opp fra vannet. Vi kom hit sist lørdag. I Sverige var det sju minusgrader og masse snø. På morgenen, før vi dro til flyplassen for å reise hit ned, var barna ute i hagen og lagde snømann. Dagen etterpå var de på stranda her i Albir og bygget sandslott. 

Les også: Målte 27,1 grader, temperaturrekorden røyk - igjen

Familien pleier å komme til Costa Blanca minst en gang i året. Besteforeldrene har hus i La Nucia, hvor familien bor under oppholdet.
– Før har vi pleid å komme midt på sommeren, men siden vi fikk minstemann Niels, som ikke er særlig glad i den hete varmen, tar vi heller turen på vinteren. Det er jo like greit når været er slikt det er nå, for dette er jo enda bedre enn på sommeren, det er så mye svalere. Vi storkoser oss og utnytter hvert minutt frem til vi skal reise tilbake onsdag neste uke. 

Lille Niels kommer opp fra vannet med et stor smil om munnen. 
– Dette er så gøy, og vannet er ikke så kaldt, bare til å begynne med. Jeg vil bade mer, vi skal vel ikke dra hjem ennå?

Noen meter bort sitter det noen nederlendere. De har ikke badet, men nyter solen og den knallblåe himmelen.
– Vi er musikere, så vi har stort sett fri på dagen, sier Roy Simons. Vi var her i går også, og nå har vi begynt å bli brune. 
Han legger til:


– Vi har noen norske venner som skulle bli med hit i dag, med de ombestemte seg til slutt. De mente det kunne bli for kaldt på stranden, men der tok de feil! Solen bare steker, og det blir bare varmere og varmere etter som timene går. Vi er visst litt mere tøffere vi nederlendere enn dere nordmenn, ler Simons.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no