Østfold flyttebyrå

 • Sommerkøene kom tidlig i år, kjøpesenter får skylden

Sommerkøene kom tidlig i år, kjøpesenter får skylden

Trafikkaoset på N-332 i Torrevieja er et faktum lenge før turistene inntar kysten.

TORREVIEJA

Det er ikke bare selve N-332 som har køproblemer, de forplanter seg til veiene for på- og avkjørsel, som CV-905 og CV95, og ennå har ikke sommertrafikken startet, skriver Informacion.

Det er Zenia Boulevard, det store kjøpesenteret på Orihuela Costa, som må ta mye av skylda for køene. Daglig passerer 40.000 biler i døgnet på strekningen forbi Torrevieja hvor det - fortsatt - bare er en fil i hver retning. Og det er fortsatt høyst uklart når man kan starte arbeidene med en utvidelse av veien.

Mellom av- og påkjørsel fra CV-905 (Crevillenteveien) og CV-95 (ved Universitetssykehuset), som er en fire kilometer lang strekning, går trafikken i under 40 kilometer i timen store deler av døgnet. 

Siden 2014 har det vært forbud mot forbikjøringer på strekningen for å få ned ulykkestallene som tidligere var urovekkende høy. 

Ordfører i Torrevieja, José Manuel Dolón (Los Verdes), var tidlig ute med å fortelle hva kommunen forventer av Spanias nye regjering. Om det ikke blir nye utsettelser, kan arbeidene med utvidelsen starte i midten av 2020. 

Køene forplanter seg også til Orihuela Costa, selv om N-332 her har to filer i hver retning. Mellom rådhuset på Playa Flamenca og rundkjøringen ved kjøpesenteret er det daglig køer på 800 meter, og det er før turisttrafikken har satt inn.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no