Østfold flyttebyrå

 • Spanias sterkeste 13-åring er norsk Lea Horne er Norges og Spanias sterkeste 13-åring. Det var først da familien flyttet til Albir at Lea oppdaget crossfit og vektløfting.
 • Spanias sterkeste 13-åring er norsk
  Det var treneren Robert Elliot på Crossfit Albir som oppdaget at Lea hadde et spesielt talent for vektløfting. Han tok på seg oppgaven med å lage et personlig treningsprogram som har gitt gode resultater.

Spanias sterkeste 13-åring er norsk

Lea Horne (13) løftet 82 kilo i spansk mesterskap. Prøv på det du...

 

ALBIR

Jenta fra Storsteinnes i Troms kan dermed smykke seg med tittelen Spanias sterkeste 13-åring.

Da familien til Lea Horne bestemte seg for å flytte til Spania for en periode for et par år siden hadde tenåringen holdt på med forskjellig som håndball og fotball. Men det var først når hun ble tipset om å starte på Crossfit i Albir at hun oppdaget at vektløfting var en øvelse som passet perfekt for henne.

– Skal jeg være ærlig så var jeg på den tiden vi flyttet ned hit ikke særlig fornøyd med meg selv, og jeg veide mye mer enn jeg gjør i dag. Så fort jeg begynte å trene her bare fløy kiloene vekk, jeg gikk ned over 15 kilo på kort tid. Jeg stortrivdes med sporten, som i dag har blitt en viktig del av mitt liv. Jeg trener veldig mange timer i uken. 

Det var treneren på Crossfit som oppmuntret henne til å forsøke å løfte vekter. 
– Da handler det mer om rå styrke, mens man i crossfit trener både styrke og utholdenhet gjennom mange forskjellige øvelser, opplyser trettenåringen. Jeg lærte mye om løfteknikk, og det tok ikke lang tid før jeg greide å løfte nokså tunge vekter.  

Likevel var det ingen som hadde forventet at Lea skulle greie å løfte hele 82 kilo i det spanske mesterskapet som kan sammenlignes med NM i vektløfting.
– Det føltes veldig godt å greie det, smiler Lea. Jeg var allerede klar over at jeg var i stand til det, likevel ble jeg litt overrasket over meg selv. Det jeg synes er best med det hele er at jeg nå viser at jenter også kan utøve denne sporten som er så mannsdominert. Dette er ikke noe problem for oss jenter!

Nå ser hun frem til et nytt mesterskap i Spania i oktober.
– Det gleder jeg meg mye til, og er forberedt på å trene mye. Skal man bli ordentlig god på dette, må man være veldig disiplinert og trene flere timer om dagen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no