Østfold flyttebyrå

 • Spanjoler vil demonstrere mot norske myndigheter på 17. mai Her foran Casa Cultura i Alfaz vil representanter for Long Hope vise sin misnøye med norske myndigheter på 17. mai.

Spanjoler vil demonstrere mot norske myndigheter på 17. mai

...og det gjør de i stor, norsk koloni på Costa Blanca.

ALFAZ DEL PI

Interesseorganisasjonen Long Hope, som representerer spanske sjøfolk som ikke har fått pensjon etter å ha jobbet på norske skip, tar turen til Alfaz del Pi for å demonstrere mot norske myndigheter på selveste 17. mai.

Organisasjonen har blinket ut Alfaz siden en av de største norske koloniene holder til her, og president Juan Lores Nazara i Long Hope ønsker at nordmenn skal bli klar over den urettferdighet som norske myndigheter har utøvd mot spanske sjøfolk som har jobbet på norske fartøy.

Så når nordmenn skal ut på nasjonaldagen tar demonstrantene plass på plaza de Juan Carlos - foran kulturhuset - hvor de skal markere sin misnøye med Norge i to timer, fra 11.30 til klokken 13.30.

Long Hope gikk til sak mot norske myndigheter på grunn av manglende pensjonsutbetalinger. De spanske sjøfolkene ble trukket skatt i Norge og mener de har krav på pensjon. 212 spanjoler og deres etterlatte var med på stevningen.

I søksmålet de anla mot den norske staten tapte de blant annet fordi de ikke betalte trygdeavgift til Norge. Dermed opparbeidet spanjolene seg verken norske eller spanske pensjonspoeng.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Grei start for mandagsmarkedet

Til tross for pandemi, svikt av turister og et Spania som er merket illrødt, har det vært godt besøk for det nystartede mandagmarkedet på restaurante Los Angeles i urbanisasjonen Los Angeles i Torrevieja.

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no