Østfold flyttebyrå

 • Spansk fagforening truer Norwegian med streik Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

Spansk fagforening truer Norwegian med streik

Krever avtale med det norske morselskapet.

MADRID

Fagforeningen Unión Sindical Obrera (USO), som organiserer Norwegians spanske kabinansatte, truer med å gå ut i streik eller gjennomføre andre aksjoner i løpet av de neste ukene eller månedene.

Bakgrunnen er den langvarige striden om en ny avtale og hvilken motpart som skal representere Norwegian. De spanske kabinansatte ønsker å inngå avtale med det norske selskapet Norwegian Air Shuttle ASA, mens Norwegian selv ønsker å bruke det spanske bemanningsselskapet Norwegian Air Resources Spain S.L. (NAR ES) til formålet.

– Vi vil ikke akseptere å forhandle med NAR ES som et bemanningsselskap, ettersom dette ikke er forenlig med arbeidslovgivningen, sier USOs Ernesto Iglesis til nettstedet Check-in.dk ifølge DN.

USO Norwegian skal møte med Norwegian til nye forhandlinger 6. og 7. februar, og håper på at det da kommer alternative forslag på bordet. Norwegian har i dag syv baser i Spania, så konsekvensene kan blir store for selskapet.

– Vi har en god og konstruktiv dialog med de spanske fagforeningene, som verken overfor oss eller myndighetene har varslet at streik skal være på trappene. Våre spanske kolleger er fast ansatt i et spansk Norwegian-selskap og ikke i det norske morselskapet. Kollektivavtalen er derfor mellom de to spanske partene, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker Nilsen til DN.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no