Østfold flyttebyrå

 • Spansk fagforening truer Norwegian med streik Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

Spansk fagforening truer Norwegian med streik

Krever avtale med det norske morselskapet.

MADRID

Fagforeningen Unión Sindical Obrera (USO), som organiserer Norwegians spanske kabinansatte, truer med å gå ut i streik eller gjennomføre andre aksjoner i løpet av de neste ukene eller månedene.

Bakgrunnen er den langvarige striden om en ny avtale og hvilken motpart som skal representere Norwegian. De spanske kabinansatte ønsker å inngå avtale med det norske selskapet Norwegian Air Shuttle ASA, mens Norwegian selv ønsker å bruke det spanske bemanningsselskapet Norwegian Air Resources Spain S.L. (NAR ES) til formålet.

– Vi vil ikke akseptere å forhandle med NAR ES som et bemanningsselskap, ettersom dette ikke er forenlig med arbeidslovgivningen, sier USOs Ernesto Iglesis til nettstedet Check-in.dk ifølge DN.

USO Norwegian skal møte med Norwegian til nye forhandlinger 6. og 7. februar, og håper på at det da kommer alternative forslag på bordet. Norwegian har i dag syv baser i Spania, så konsekvensene kan blir store for selskapet.

– Vi har en god og konstruktiv dialog med de spanske fagforeningene, som verken overfor oss eller myndighetene har varslet at streik skal være på trappene. Våre spanske kolleger er fast ansatt i et spansk Norwegian-selskap og ikke i det norske morselskapet. Kollektivavtalen er derfor mellom de to spanske partene, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker Nilsen til DN.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no