Østfold flyttebyrå

 • Stein fikk uventet hjelp av banken Stein Vinje (t.v.) syntes Caixabank fortjente skryt for at de ga han så god service etter at han ikke fikk tatt ut penger kvelden før. Her er han med Javier Canovas som er banksjef for filialen i Campoamor.

Stein fikk uventet hjelp av banken

Da Stein Vinje ikke fikk ut pengene han hadde tastet inn i minibanken til Caixabank var han helt sikker på at han aldri kom til å se de euroene igjen. Heldigvis tok han feil.

ORIHUELA COSTA

I midten av november i fjor dro Stein Vinje og kona til Caixabank i Campoamor for å ta ut penger. Vinje satte inn kortet og valgte å ta ut 450 euro. Kortet og kvitteringen kom ut av automaten, men pengene var ikke å se.

– Det var midt på kvelden, så jeg ble veldig urolig da pengene ikke kom. Jeg tenkte at dem får jeg aldri se igjen. Jeg har hørt mange historier fra folk som har vært i min situasjon, og så må de bruke mye tid og energi i etterkant for å få dem tilbake, sier Vinje.

Vinje tenkte at det ikke var noe han kunne gjøre for å få igjen pengene denne kvelden, så han gikk ut av avlukket han sto i. Like etter gikk det inn en dame, og hun låste døra etter seg.

Sett denne?
Norsk par føler seg lurt av banken

– Da ble jeg veldig skeptisk. Hun hadde ingen problemer med å ta ut penger, og jeg var redd for at kanskje mine ble med. Jeg følte meg litt paranoid akkurat da. Jeg slet veldig med å sove den natten, for 450 euro er jo ganske mye penger, sier Vinje.

Neste formiddag dro ekteparet tilbake til banken. Der ble de møtt av en blid bankansatt.
– Deg har vi ventet på, sa hun. Jeg ble nesten litt satt ut, for en slik positiv reaksjon hadde jeg ikke forventet. Jeg forventet trøbbel, for å si det sånn. Hun ga meg pengene med en gang og kunne fortelle at de hadde sjekket overvåkningskameraene fra kvelden før for å prøve å identifisere meg, forteller Vinje.

Vinje er ikke den eneste fornøyde kunden denne banken har. I 2016 vant filialen i Campoamor pris for kundevennlighet, og da konkurrerte den mot bankene i hele Valencia-regionen.

Les også: Advarer folk mot å ta ut penger fra Telebanco

Javier Canovas som er sjef for Caixabank i Campoamor forteller litt om hvorfor Vinje opplevde å ikke få tatt ut penger den kvelden i november.

– Slike feil oppstår som oftest hvis korteieren har bankkonto i et annet land. Dette er på grunn av kommunikasjonsfeil mellom bankene. Hvis du sjekker kontoen din, og du har blitt trukket uten at du har fått pengene, samarbeider vi med din bank om å rette opp i feilen. Enkelte ganger må du ringe banken selv for å avbryte transaksjonen, forklarer Javier Canovas.

Caixabank har egne rutiner for å oppdage tekniske feil.
– Vi sjekker minibanken utenfor hver morgen. Har det skjedd noe utenfor bankens åpningstider får vi en feilmelding. Da jobber vi med å rette opp i feilen. Det er veldig viktig for oss å ha fornøyde kunder, så dette er førsteprioritet. Vi overfører pengene direkte på konto så fort vi har rettet opp i feilen, avslutter banksjefen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no