Østfold flyttebyrå

 • Stor interesse for Utøya-filmen Det var folksomt foran kinoen noen minutter før filmen skulle vises.
 • Stor interesse for Utøya-filmen
  Den spanske journalisten Rafa Burges fra avisen EL PAIS kunne fortelle at det gjorde stort inntrykk på han å intervjue nordmenn om tragedien på Utøya i forkanten av filmen.
 • Stor interesse for Utøya-filmen
  Alt stod klart allerede et par timer før visningen av filmen om Utøya, som gjorde stort inntrykk på folk flest.

Stor interesse for Utøya-filmen

Det var mange som møtte opp på Cine Roma i Alfaz sentrum for å se filmen som gjorde stort inntrykk. 

ALFAZ DEL PI

Det var folksomt utenfor Cine Roma over en time før visningen startet. Mange spanjoler hadde også møtt opp, blant dem flere journalister fra spansk TV og presse.

– Jeg har intervjuet flere nordmenn den siste timen, og sitter igjen med følelsen av at de fleste ennå ikke har kommet over det som skjedde på Utøya. På mange måter er de fremdeles i sjokk. Mange greide ikke å prate om hendelsen uten at tårene spratt frem. Jeg synes det er litt spesielt at det har blitt laget en film om det som skjedde. Det er sjelden jeg har sett noe slikt bli gjort her i Spania, hvor mange hundre mennesker i løpet av årene har blitt drept av den baskiske terrorgruppen ETA, sier journalisten Rafa Burges fra avisen El Pais.

Rådhusets byrådgiver Elisabeth Marandi var også tilstede og tok seg av både presse og gjester. 

– Dette er den største tragedien som har skjedd i Norge, et fredelig land som aldri før hadde opplevd et terrorangrep, uttalte hun. Det er ikke en eneste norsk beboer i Alfaz som ikke har noen forbindelse med ofrene, enten fordi de har mistet en venn eller et familiemedlem i angrepene eller fordi de kjenner noen som har mistet noen. Jeg har ennå ikke bestemt meg for om jeg skal se filmen. Vi får se hva det blir til. 

Da klokken viste ti om kvelden gikk publikum inn i salen for å se filmen, men noen valgte å stå over. Da seansen var ferdig, var det delte meninger. Flere spanjoler syntes det var litt vanskelig å følge filmen. Norske Bente Solem var enig.

– Jeg har tidligere sett en annen film om terrorangrepet, og hadde store forventninger til Erik Poppes lansering og gledet meg til å se den på storskjerm sammen med andre nordmenn. Men jeg synes den ga et snevert bilde av hele hendelsen. Regissøren har gått ut fra at alle kjenner til historien, at alle vet hvem Breivik er og hva han står for, og det er sikkert riktig på nasjonalt plan. Når filmen nå lanseres på spanske kinoer, er det nok en del spanjoler som vil føle at det mangler noe. Jeg savnet også en kort bakgrunnshistorie om både gjerningsmann og foranledningen til terrorangrepene. Det var dessuten svært vanskelig å høre hva som ble sagt på filmen, så gudskjelov at den var tekstet på spansk, slik at jeg fikk med meg replikkene.

Neste uke vil filmen ha premiere i resten av Spania. Grunnen til at den ble forhåndsvist på filmfestivalen i Alfaz, er det store antallet nordmenn som bor i området.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no